Ніколи не садіть ці дерева поряд з будинком: вони становлять небезпеку

Читать на русском
Автор
553
Дерева — справжня прикраса ділянки
Дерева — справжня прикраса ділянки. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Перш ніж посадити дерево поряд з будинком, важливо переконатися, що воно не завдасть шкоди

Дерева здатні прикрасити будь-яку земельну ділянку. До того ж вони захищають будинок від зайвих сонячних променів. Але водночас вони можуть стати справжньою проблемою. Своєю масивною кореневою системою деякі дерева здатні навіть руйнувати фундамент.

Раніше ми розповідали, які дерева створять приємну тінь на ділянці. Тепер, разом із Gardeners world, розповімо, які дерева потрібно садити якомога далі від будинку.

Які дерева не можна садити біля будинку

Тополя — красиве та величне дерево. Але у цього дерева швидко зростає коріння, яке може пошкодити дренажну систему. Не варто забувати й про те, що тополя утворює пух, який є проблемою для алергіків.

Дуб. Як і тополя, дуб поглинає багато води. Висота та ширина цього дерева може досягати 12 метрів, тому йому потрібно багато місця. Це необхідно врахувати під час посадки.

Наперстянка росте дуже швидко, з підрядним корінням, яке може пошкодити водостоки й дорожнє покриття. Ці красиві дерева краще розміщувати в саду далеко від дому.

Плющ — прекрасна рослина для дикої природи та для саду. Але якщо його посадити біля будинку, він може швидко зруйнувати навіть міцні стіни та паркан.

Верба. Швидкоросла рослина, яка може зайняти територію, призначену для інших посадок. До того ж це дерево приваблює попелицю. Від цих комах страждатимуть інші дерева на ділянці.

Кипариси вимагають великої кількості води, і їх часто садять на погано дренованих глинистих ґрунтах, щоб видалити частину вологи. Це може бути проблемою поблизу будинків та призвести до пошкодження фундаменту.

Раніше "Телеграф" розповідав, які квіти варто посадити на ділянці навесні. Усі вони не вимагають особливого догляду.