Врахуйте терміни: що треба встигнути посадити у квітні у відкритий ґрунт

Читать на русском
Автор
4498
Перелік рослин, які треба посадити в землю в квітні 2024 року Новина оновлена 09 квітня 2024, 17:56
Перелік рослин, які треба посадити в землю в квітні 2024 року. Фото Canva

Ці рослини краще саджати саме у квітні

Зараз вже дуже тепло надворі, тож люди виходять працювати на город і в сад. У квітні активно садять різні фрукти та овочі, аби згодом збирати великий урожай. Принагідно поділимось переліком справ на квітень на ділянках, з якими краще не зволікати.

Ukr.media пише, що у квітні у відкритий ґрунт сіють різну зелень — кріп, петрушку, салат. Їх можна буде рвати на грядці вже за кілька тижнів. Сміливо саджайте й щавель.

У другому весняному місяці можна садити редиску і редьку. Перед посадкою насіння замочують в солоній воді: погане — спливе та отримаєте лише здоровий посадковий матеріал. Саджайте редиску та редьку з відстанню 2-4 сантиметри один від одного і вглиб на 1 — 2 сантиметри.

Хорошим варіантом для посадки в квітні буде й морква. Для посадки їй потрібна добре освітлена ділянка. Також між рядами важливо залишити прохід. Попри те, що морква росте довго, якщо її щедро поливати, вона може дати урожай швидше.

Якщо ви не посадили селеру на розсаду взимку — не біда. Її можна вносити в землю зараз. Насіння перед посівом треба трохи підсушити та додати до нього тирсу в співвідношенні 1:5. Можна додати в землю органічні добрива, щоб урожай був більшим.

Раніше "Телеграф" писав, коли слід садити огірки, аби був великий урожай. Зокрема, розсаду треба садити вже у половину квітня. А от у відкритий ґрунт — вже в інші терміни.