Досить викидати борщ на смітник: ось як правильно його зберігати

Читать на русском
Автор
З цими трюками борщ зберігатиметься довго
З цими трюками борщ зберігатиметься довго. Фото shuba.life

Ці хитрощі заощадять вам час та гроші

Ароматний червоний борщ — без перебільшень найпопулярніша страва. Однак варити його дуже довго, тому кулінари намагаються готувати порції не на один раз.

Тут відразу постає питання зберігання першої страви: скільки він може простояти в холодильнику і як продовжити його свіжість. На ці запитання відповімо разом із Today.

Як правильно зберігати борщ

Думок про це безліч. Дехто вважає, що борщ не можна зберігати більше доби. На думку інших, перша страва залишається свіжою протягом 72 годин.

На термін зберігання страви впливають деякі чинники. Зокрема, борщ обов’язково має бути приготовлений зі свіжих та якісних продуктів. Під час його приготування варто додати кислоту оцет, сік лимона або квашену капусту. А ось ви додали до першої страви копчені продукти, то довго зберігати такий борщ не варто.

До речі, варто звернути увагу на температуру зберігання. Вона має бути не більше 5 градусів.

Щоб борщ зберігався довше, потрібно правильно вибрати посуд. Найкраще зберігати його в емальованій, керамічній або скляній каструлі з герметичною кришкою. А ось пластиковий контейнер – не найкращий вибір для зберігання страви.

Перед відправленням борщу до холодильника необхідно його повністю остудити. Не варто розігрівати його повністю — можна відлити трохи в невелику каструлю, і краще половник і ложку забрати й не залишати в середині.

Раніше ми розповідали, як зварити ідеальний борщ. У цьому вам допоможуть деякі таємниці.