Як зварити ідеальний борщ: секрети господинь

Читать на русском
Автор
4446
Щоб приготувати ідеальний борщ, варто знати деякі секрети
Щоб приготувати ідеальний борщ, варто знати деякі секрети. Фото Телеграф

Ми підкажемо, як правильно приготувати борщ

Борщ — це одна з найпопулярніших страв української кухні. Його готують з різних овочів, м'яса або риби, і він завжди є улюбленим стравою на будь-якому столі. Однак, щоб приготувати ідеальний борщ, потрібно знати деякі секрети.

Інгредієнти

Для приготування ідеального борщу вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • М'ясо: свинина, яловичина або курка
  • Овочі: буряк, картопля, морква, капуста, цибуля, часник
  • Заправка: томатна паста, оцет або лимонний сік, сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Приготуйте бульйон. Для цього залийте м'ясо холодною водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть протягом 1-2 годин.
  2. Очистіть і наріжте овочі. Буряк наріжте тонкою соломкою, картоплю — кубиками, моркву — кружечками, капусту — дрібно.
  3. Обсмажте цибулю і часник на олії.
  4. Додайте буряк і обсмажте ще протягом 5-7 хвилин.
  5. Влийте в каструлю з бульйоном обсмажені овочі.
  6. Додайте картоплю і капусту.
  7. Влийте томатну пасту, оцет або лимонний сік, сіль і перець за смаком.
  8. Варіть борщ на повільному вогні протягом 30-40 хвилин.

Лайфхаки для приготування ідеального борщу

  • Щоб борщ вийшов наваристим, для бульйону візьміть м'ясо з кістками.
  • Щоб буряк не втратив свій колір, додайте його в борщ в кінці приготування.
  • Якщо ви хочете, щоб борщ був більш насиченим, додайте в нього трохи сушеної квасолі або грибів.
  • Для аромату додайте в борщ трохи свіжої зелені.

Щоб приготувати ідеальний борщ, дотримуйтесь цих простих порад і експериментуйте з різними інгредієнтами. Тоді ваш борщ обов'язково стане улюбленим стравою всіх ваших близьких.

Також ми розповідали, як смачно посмажити рибу.