Коли треба посадити огірки, щоб зібрати гарний урожай: секрети догляду за ними

Читать на русском
Автор
2095
Коли треба висаджувати огірки і як це зробити
Коли треба висаджувати огірки і як це зробити. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Для щедрого урожаю огірків важливо визначити терміни їх посадки

Огірки — рослини, які люблять тепло і регулярний полив. Доглядати за ними не дуже складно, однак є деякі секрети, про які знають не всі. Раніше ми ділилися хитрим способом вирощування огірків, а тепер розповідаємо, коли їх треба посадити у відкритий ґрунт, щоб урожай був гігантським.

Поспішати з висадкою не варто, адже огірки — теплолюбні рослини, однак якщо зробити це надто пізно, вони не встигнуть дозріти. Тому важливо визначити оптимальний термін. Про це розповіли на порталі "Школа Життя".

Коли треба саджати огірки

Найкращий час для посіву розсади — середина квітня. Висаджувати розсаду в землю можна вже у другій половині травня. В цей час точно не буде весняних заморозків та сильних дощів.

Як посадити огірки у відкритий ґрунт

  1. Насіння треба висівати по 2-3 шт у кожен горщик. Після проростання паростків, слабкі варто видалити.
  2. Найкраща температура для розсади — 23-26 градусів. Для поливу треба використовувати відстояну теплу воду. Горщики не повинні торкатися один одного, щоб у рослин був простір для зростання.
  3. Перед висадкою (за 7 днів) розсаду треба загартувати. Для цього треба щодня знижувати температуру води для поливу, а також її кількість. Перед висадкою розсаду треба рясно полити.

Раніше "Телеграф" розповідав, які овочі не можна садити поруч один з одним. Ми поділилися, що не можна садити на одну грядку, щоб не занапастити весь майбутній урожай.