Зась це вирощувати поруч: які овочі "не дружать" між собою на одній грядці

Читать на русском
Автор
548
Овочі на городі Новина оновлена 21 березня 2024, 16:45
Овочі на городі. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Деякі культури можуть "змагатися" за поживні речовини

В Україні вже по-весняному тепло, тому скоро городники почнуть засаджувати свої земельні ділянки розсадою та насіння. Місця на городі для овочів слід обирати завчасно, пам’ятаючи, що не усі рослини можуть рости поруч.

"Телеграф" розповість вам, що не можна садити одну грядку, щоб не занапастити весь майбутній урожай. Адже деякі культури заважають рости одна одній та "крадуть" поживні речовини.

Огірки та помідори

Часто ці овочі садять поруч, щоб було зручно поливати, помилково вважаючи, що їм однаково багато треба води. Але це не так, адже їм притаманні різні умови поливу. Помідорам багато води не потрібно, від надлишку вологи у них починає гнити листя. Проте огірки без великої кількості вологи зростатимуть погано і плодоноситимуть слабо. Їм потрібний гарний полив.

Картопля та пасльонові культури (помідори, баклажани, перець)

Таке овочеве сусідство може загрожувати якості усього врожаю, адже якщо якась розсада заразиться паразитами, то хвороба гарантовано перейде до сусідів.

Так само і у зворотному напрямку, бо коли картоплю "атакує" колорадський жук, він їсть усе, що знаходиться по сусідству.

Помідори та капуста

Ці овочі під час свого росту потребують багато поживних речовим, тому їх не слід садити поряд. Бо навіть за гарного і якісного удобрення вони "крастимуть" один в одного. А це загрожує усьому врожаю.

Кабачки та огірки

Це ще один приклад "конкурентних" овочів, вони на грядці "змагатимуться" і за поживні речовини, і за воду. Їх краще саджати окремо, адже вони ще й плетуться, коли ростуть. І в такому випадку можуть "притісняти" один одного.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно виростити розсаду помідорів, щоб вони були смачні та соковиті.