Отримайте врожай раніше, ніж сусіди: хитрий спосіб вирощування огірків

Читать на русском
Автор
21674
Огірки – один із найпопулярніших овочів
Огірки – один із найпопулярніших овочів. Фото freepik.com

Цей лайфхак допоможе виростити огірки з міцним корінням

Дачники використовують різні способи висаджування огірків. Хтось воліє вирощувати розсаду і тільки потім висаджувати кущі у відкритий ґрунт, а хтось сіє насіння одразу на ділянці.

Більш надійним вважається спосіб вирощування огірків із розсади. Особливо якщо сіяти насіння в тирсу.

Як садити огірки в тирсу

Недосвідченим городникам може здатися дивним використання тирси для вирощування огірків. Але такий спосіб ефект що вражає. Розсада виходить міцнішою та здоровішою, її практично не атакують шкідники. Найголовніше в цій справі — вибрати правильну тирсу.

У жодному разі не використовуйте тирсу від ДВП або ДСП, оскільки вони містять велику кількість шкідливих компонентів. Обирайте тирсу після обробки натуральної деревини. Її можна купити на тартаку або в будівельному магазині.

  1. Тричі ошпарте тирсу окропом. Так ви позбавитеся пилу та інших забруднень.
  2. Заповніть 1/4 ємності, в яку ви збираєтеся сіяти огірки, тирсою. Це може бути старий пластиковий лоток для продуктів. Висипавши тирсу в ємність, залийте її теплою водою (не окропом) і акуратно розімніть.
  3. Розкладіть насіння на поверхні. Залишайте між ними простір, щоб вони могли вільно зростати. Накрийте насіння вологою тирсою і закрийте коробку. Для цього можна використовувати кришку чи фольгу.
  4. Поставте огірки у тепле місце. Перші сходи ви повинні побачити через 3 дні. Потім полийте їх та перенесіть ємність у світле приміщення. Через 10 днів з’являться перші листочки.

У тирсі підтримується відповідний рівень вологості, завдяки чому рослина матиме міцне коріння і товсті стебла. Розсада буде стійка до хвороб. Зазвичай огірки зростають 2-3 місяці. Завдяки використанню тирси овочі зростатимуть швидше. Ви зберете врожай на 3 тижні раніше, ніж звичайно.

Раніше "Телеграф" розповідав, з яких причин може загинути розсада перцю. Особливу увагу варто звернути на умови, у яких вирощується рослина.