Посівний календар на квітень 2024 року: всі вдалі та невдалі дні для робіт на ділянці

Читать на русском
Автор
975
Обрізка дерев навесні — обов’язкова справа садівника
Обрізка дерев навесні — обов’язкова справа садівника

Ми підкажемо, коли та які роботи можна проводити з найбільшою ефективністю

У квітні у садівників вже намічається безліч завдань. Це включає посів насіння, догляд за розсадою, пересадку рослин, посів зелені, перевірку рослин у теплиці, обробку та захист декоративних та ягідних культур, а також внесення компосту та планування посадок.

Найефективніше планувати роботи з рослинами на сприятливі дні. Аграрії зазначають, що такий підхід дозволяє досягти кращих результатів.

Місячний посівний календар на квітень 2024 року — дати

Ось кілька сприятливих дат, рекомендованих для певних видів робіт:

  • Пророщування насіння квітів та овочів: 1, 2, 5, 6, 10, 11, 14, 15, 21-23, 29, 30 квітня.
  • Посів насіння на розсаду в теплиці: 1, 2, 5, 6, 10, 11, 14, 15, 21-23 та 25-30 квітня.
  • Обрізання дерев та декоративних кущів: з 25 по 30 квітня.
  • Внесення добрив: у будь-який день, крім 8 та 24 квітня.

Більшу частину квітня Місяць перебуватиме у знаках Зодіаку Овен та Телець. Це вважається сприятливим для посадки та посіву коренеплодів, таких як морква, картопля, буряк.

Крім того, важливо враховувати погодні умови. У квітні зазвичай встановлюється тепла погода, але існує ризик повторних заморозків. Тому, крім місячного календаря, необхідно стежити за прогнозом погоди.

Слід уникати роботи з посіву, обробки та підживлення рослин у несприятливі дні : 3, 4, 7, 8 та 9 квітня. У ці дні можна сконцентруватися на інших садово-городніх завданнях, таких як прополювання ділянки, підготовка ґрунту для майбутніх посадок та догляд за садовими інструментами. Таким чином можна максимально ефективно використати час у саду, навіть у несприятливі дні, та підвищити шанси на успішний урожай.

Раніше "Телеграф" розповідав, у які дні краще сіяти перець на розсаду. Дивіться вдалі дні за місячним календарем аж до червня.