Щоб не було розводів та смуг: які лайфхаки миття вікон краще знати до прибирання

Читать на русском
Автор
Використовувати паперові рушники не варто
Використовувати паперові рушники не варто. Фото Freepik

Магазинний засіб для миття вікон можна замінити домашнім

Суботу деякі вважають не найкращим днем для прибирання. Однак на відміну від будніх днів часто саме на цей день планують масштабні "прибиральні" роботи, серед яких — миття вікон.

"Телеграф" підібрав кілька рекомендацій, щоб пришвидшити цей процес. Помити вікна, як зазначає портал Architectural Digest можна в три основні кроки:

Перед миттям самого вікна обережно протріть віконну раму ганчіркою, щоб видалити будь-який наліт, не подряпавши скло. Це важливо для забезпечення гладкої поверхні для очищення. Також можна одразу підготувати розчин для миття вікон — це може бути магазинний засіб для чищення чи зроблений самостійно з води та оцту в пропорції 2:1.

Очистіть вікно

Почніть з верхньої частини брудного вікна, розпиліть засіб один або два рази, щоб почати, потім візьміть чисту тканину з мікрофібри та протріть Z-подібними рухами. Спустіться до підвіконня. Якщо у вас великі вікна, ви також можете використовувати ракель або щітку для скла на довгій ручці.

Відполіруйте вікно

Після очищення скористайтеся сухою тканиною з мікрофібри або замші, щоб відполірувати будь-які смуги. Якщо рідини забагато, то ви можете скористатися ракелем, щоб стерти миючу рідину, тримаючи лезо під кутом 45 градусів до скла, починаючи з верхнього лівого кута скла.

Чим краще мити вікно

Не використовуйте паперові рушники, оскільки вони, як правило, залишають смуги на вікнах. Замість цього виберіть тканину з мікрофібри, замшу або навіть газету, щоб протерти вікна. Крім того, очищуйте скло швидко, щоб миючий засіб не висох на склі.

Раніше "Телеграф" розповідав про старий спосіб уникнути великих скупчень пилу на шафах та антресолях. Вони складно відмиваються, однак їх легко попередити — знадобиться газета.