Не тільки увага до додатків: 5 правил, з якими ваш смартфон ніколи не зламають

Читать на русском
Автор
Телефон Новина оновлена 04 квітня 2024, 07:53
Телефон. Фото Freepik

Ці прості поради можуть захистити від великих неприємностей

Будь-який смартфон може стати жертвою хакерів, є ознаки, які говорять про це. Щоб забезпечити максимальну безпеку свого гаджета, потрібно дотримуватись кількох правил.

Як уникнути проблем із кібербезпекою, розповів сайт bibliotech. Ці поради допоможуть захистити телефон та наявні в ньому дані.

Обережність під час встановлення програм

Фахівці радять встановлювати лише необхідні програми, а не завантажувати — "а раптом знадобиться". У програмі або її рекламній структурі можуть бути шкідливі коди, тому не можна встановлювати додатки з неперевірених джерел.

Використання Google Play Store

Безпека завантаження значно підвищується при використанні Google Play Store, більшість програм там пройшли ретельну перевірку. Крім того, функція безпеки Android надсилає повідомлення, якщо завантаження програми несе небезпеку.

Встановлення оновлень

Необхідно регулярно встановлювати оновлення для операційної системи Android. Вони дають не лише нові можливості, а й посилюють захист вашого смартфона. Оновлення також виправляють вразливість системи безпеки. Для перевірки наявності оновлень потрібно зайти в "Налаштування", вибрати меню "Система" та "Оновлення системи".

Заборона на перехід за посиланнями у SMS-повідомленнях з невідомих джерел

Це правило має бути залізним – ніколи не можна натискати на посилання, надіслані невідомими. Такі повідомлення мають сприйматися як потенційна спроба злому, щоб отримати доступ до ваших даних або встановити шкідливе програмне забезпечення. На такі повідомлення не можна відповідати, їх потрібно ігнорувати, також можна заблокувати номер.

Відмова від підключення до незахищених мереж без VPN

Підключення до незахищеної бездротової мережі загрожує перехопленням даних або зломом телефону. Якщо підключення необхідне, потрібно підключитися до мережі передачі даних або надійної служби VPN, яка може шифрувати та рандомізувати дані, що передаються. Фахівці не радять користуватися такими програмами: Ivanti VPN, SuperVPN Free VPN Client та безплатними VPN загалом.

Раніше "Телеграф" розповідав про найненадійніші паролі на телефоні. Їх можна зламати за лічені секунди.