Ці звички "вбивають" батарею: чого не можна робити з телефоном

Читать на русском
Автор
3273
Телефон Новина оновлена 02 квітня 2024, 06:43
Телефон. Фото Canva

Прості правила допоможуть уникнути великих проблем

Дуже важливим і водночас вразливим елементом смартфона є акумулятор. Деколи власник може мимоволі нашкодити йому.

Про те, яких дій потрібно уникати, щоб не знижувалася ємність батареї й вона не стала непридатною, розповів сайт itechua. Перш за все слід стежити, щоб телефон не падав. Від удару акумулятор може деформуватися та роздутися.

Крім того, фахівці не радять розряджати телефон до нуля та заряджати до 100 відсотків. Якщо таке відбувається рідко, небезпеки немає, але така постійна практика виснажуватиме акумулятор. Найкраще дотримуватись правила 20/80 — не розряджати смартфон нижче 20 відсотків, а заряджати до 80.

Також негативно позначаються на "здоров’ї" акумулятора "важкі ігри". При їх запуску батарея не тільки швидко витрачає енергію, а ще й додатково нагрівається. Небезпека сильно зростає, якщо паралельно телефон заряджається. Це сильний стрес для пристрою загалом і зокрема для його батареї.

Ще один важливий момент – дотримання температурного режиму. Заряджати телефон можна лише тоді, коли температура повітря становить від 0 до +35 градусів. Крім того, необхідно берегти гаджет від прямого сонячного проміння. Принісши його з морозу, не можна одразу ставити на зарядку, потрібно дати йому час нагрітися при кімнатній температурі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прискорити зарядку телефону. Є п’ять хитрощів.