Позбудетесь назавжди: чим прибрати плісняву з кімнати

Читать на русском
Автор
Чистка приміщення від цвілі
Чистка приміщення від цвілі. Фото Canva

Прості поради допоможуть усунути цвіль

Пліснява небезпечна тим, що виділяє шкідливі речовини у повітря. І це шкодить дихальній системі людини. Натомість іноді така проблема з'являється в будинку чи квартирі.

Експертка з домоводства Аніта Біргес розповіла, як вона бореться з пліснявою в домі. Це зазвичай виникає, коли кімнату не провітрюють та коли в ній висока вологість.

Найчастіше це трапляється у ванній, адже там приймаємо душ і пара осідає на стінах. А також цвіль часто з'являється у спальні, бо протягом ночі накопичується волога, а зранку — ми часто забуваємо провітрювати. Тому й маємо таку ситуацію.

Також цвіль можна помітити у ящиках, кутах шафи та на підвіконні. Тому саме в цих місцях потрібно зробити так, щоб волога поглиналась. Для цього спробуйте кольорову крейду для малювання. Вона усуватиме зайву вологу, відповідно цвіль не зможе розвинутися.

Помічною буде й гвоздикова олія. Просто спробуйте крапнути на крейду кілька крапель, і ви помітите, що волога не накопичується. Адже це потужний антигрибковий засіб. До того ж у приміщенні буде приємно пахнути.

Нещодавно "Телеграф" розповідав, яка хитрість допоможе зекономити на мийному засобі. Коли його залишається зовсім небагато, треба долити у банку соди, змішаної з водою. Таке поєднання буде ефективно очищати посуд від жиру.