Господиням на замітку: три простих способи наточити кухонну тертку своїми руками

Читать на русском
Автор
Ваші тертки завжди будуть гострими, як нові Новина оновлена 03 квітня 2024, 17:06
Ваші тертки завжди будуть гострими, як нові. Фото Freepik

Ці лайфхаки допоможуть тримати терку гострою завжди

Якщо ви любите готувати, то точно знаєте, що тертка – незамінний інвентар на кухні. А ще краще, якщо вона досить гостра та зручна. "Телеграф" вже розповідав, як відмити чайний наліт із кухлів, а сьогодні ділиться, як нагострити кухонну тертку своїми руками.

Є три простих способи, як нагострити зубчики терки в домашніх умовах, пише unian.net. Для цього можна використовувати ніж, фольгу або викрутку. Пропонуємо докладніше, як це зробити.

Ніж

Для цього способу вам знадобиться звичайний ніж із тонким та вузьким лезом. Потрібно вставити ножа в кожен отвір і кілька разів провернути. Таким чином ви нагострите тертку з більшими зубцями. Для дрібніших потрібно підібрати вужчий ніж і витратити більше зусиль. Але результат вас приємно потішить.

Фольга

Ось, наприклад, для дрібних зубчиків тертки підійде спосіб із фольгою. Візьміть шматок кухонної фольги і складіть її в кульку. А потім натріть цю кульку фольги на дрібній тертці. Таким чином ви нагострите дрібні зубці і тертка буде, як нова.

Викрутка

Це давній "дідівський" метод нагострити тертки. Якщо у вас вдома є викрутка, то ви впораєтеся. Візьміть викрутку і засуньте її в отвори тертки, при цьому провертаючи кілька разів. Важливо, щоб метал щільно прилягав один до одного, тоді заточка буде більш ефективною.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести пляму від шоколаду з одягу. Ці лайфхаки ласунам на замітку.