Щоб не було соромно перед гостями: ці копійчани засоби швидко приберуть чайний наліт з чашок

Читать на русском
Автор
З цими лайфхаками ви забудете про неприємний наліт у чашках
З цими лайфхаками ви забудете про неприємний наліт у чашках. Фото apostrophe.ua

Є два бюджетні засоби для виведення чайного нальоту

Часто буває так, що після випитого чаю в чашках залишається неприємний осад, що покриває стінки посуду. Вирішити цю проблему допоможуть ефективні підручні засоби. "Телеграф" вже розповідав, як вивести плями від кави з одягу, а сьогодні ділиться лайфхаками, як позбутися чайного нальоту в чашках.

Чим більше нальоту залишається в чашці, тим сильніше він осідає та зміцнюється на поверхні, пише ukr.media. Згодом вивести такий наліт буде ще складніше, тому діяти краще швидше.

Спосіб з кефіром

Налийте в чашки з чайним нальотом кефір. Якщо наліт покриває внутрішню поверхню чашки аж до країв, налийте кефір відповідно до країв. Якщо осад на дні, вистачить і невеликої кількості. Залиште чашки з кефіром на 1-2 години. Після цього кефір залишається абсолютно безпечним для вживання, а ось нальоту в чашках після такої процедури більше не буде.

Спосіб з содою та оцтом

Змішайте соду з оцтом. На 1 столову ложку соди додайте 2 столові ложки оцту. Обробіть цим розчином чашки з чайним нальотом та залиште на 10-15 хвилин відкиснути. Потім прополощіть чашки гарячою водою, щоб повністю змити розчин соди з оцтом. Після такого засобу ваші чашки знову блищатимуть чистотою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести пляму від шоколаду з одягу. Ці лайфхаки ласунам на замітку.