Солодкоїжкам на замітку: як вивести пляму від шоколаду з одягу

Читать на русском
Автор
З цими засобами можна вивести навіть застарілі плями Новина оновлена 20 березня 2024, 17:47
З цими засобами можна вивести навіть застарілі плями. Фото Freepik

Є кілька простих та ефективних засобів

Солодкоїжки або просто любителі поласувати шоколадом точно стикалися з проблемою, коли ці ласощі залишають плями на одязі. Є кілька простих способів вивести шоколадні забруднення з речей. "Телеграф" уже розповідав, як повернути м’якість рушникам, а сьогодні ділиться, як відіпрати плями від шоколаду з одягу.

Перше, що потрібно зробити, коли помітили плями від шоколаду на одязі, це акуратно забрати залишки шоколаду так, щоб не пошкодити тканину, пише vikna.tv. І пам’ятайте, що перед пранням — ручним або машинним — річ потрібно вивернути навиворіт.

Як вивести плями від шоколаду з одягу

Сольовий розчин

Розчиніть 50 г солі в 100 мл води і обробіть цим розчином пляму від шоколаду. Якщо пляма застаріла, можна зробити кашку із солі та води та залишити на деякий час на плямі. Потім випрати річ у машині звичним способом.

Гліцериново-яєчна суміш

Цей розчин для виведення плям готується з яєчного жовтка та аптечного гліцерину у рівних пропорціях. Добре змішайте ці два інгредієнти та нанесіть на пляму. Залиште на півгодини, промийте водою з-під крана і випріть річ, як завжди.

Господарське мило

Ефективний засіб для виведення складних плям – господарське мило. Можна натерти пляму від шоколаду твердим шматком мила, а можна зробити мильний розчин і обробити ним пляму. Замочіть річ у мильній воді на 1-2 години, а потім поперіть в машинці.

Нашатир і гліцерин

Ще один засіб для боротьби з плямами – розчин нашатирного спирту та гліцерину. Змішайте ці два компоненти в рівних пропорціях, промокніть чисту серветку в розчині і прикладіть до плями. Також можна зробити розчин нашатирю з гліцерином та водою та замочити річ повністю приблизно на годину. А потім випрати в машинці.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості способи відіпрати бруд, що в’ївся, на шкарпетках. З цими засобами носки знову стануть білими.