Проросте навіть найбезнадійніше насіння: полийте його цією сумішшю

Читать на русском
Автор
11438
Простий спосіб збльшити схожість насіння
Простий спосіб збльшити схожість насіння. Фото Pexels

Обробіть насіння перед посівом

Щоб виростити якусь рослину на своєму городі, перш за все потрібно посіяти насіння. Для цього потрібні відповідні умови, температура, вологість, ґрунт тощо. Але іноді дачникам доводиться стикатися з ситуацією, коли насіння не хоче проростати.

На щастя, досвідчені дачники вигадали вихід із, здавалося б, безнадійної ситуації. Завдяки використанню саморобної суміші можна домогтися того, щоб все насіння дало паростки.

Чому насіння не проростає

Час, необхідний рослині для проростання, залежить від її виду. Декому потрібно лише кілька днів, іншим — кілька тижнів. Іноді трапляється, що насіння не хоче проростати, навіть попри те, що для нього створено відповідні умови для зростання та розвитку.

Причин цього може бути кілька. Деяке насіння має тверду оболонку, що ускладнює зростання. Крім того, могли бути порушені умови зберігання. Наприклад, якщо насіння тривалий час перебувало на морозі, подальший його розвиток буде значно утруднено.

Що зробити для гарного зростання насіння

Якщо ви не впевнені у якості насіння, використовуйте перед посадкою саморобну суміш. Для цього змішайте півлітра гарячої води з трьома краплями йоду та щіпкою меленого червоного перцю. Дайте суміші охолонути, а потім полийте нею насіння. На завершення горщик можна накрити фольгою.

Цією ж сумішшю можна також поливати ґрунт перед посівом насіння на розсаду. Це слід зробити за кілька днів до посадки.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом підживлення з картопляних очищень. Завдяки цьому засобу розсада зростатиме міцною та здоровою.