Що робити у квітні на дачі: календар городника

Читать на русском
Автор
519
Календар робіт на городі підкаже перелік справ Новина оновлена 31 березня 2024, 10:22
Календар робіт на городі підкаже перелік справ. Фото Freepik

У квітні на городі можна зробити щонайменше чотири важливі справи

З настанням періоду, коли ґрунт починає висихати після зими, настає час зайнятися земельними роботами на дачній ділянці. Ви вже могли висадити розсаду перцю або інших рослин, а в сприятливу погоду настає час для посіву овочів та трав, що приносить найбільше задоволення любителям дачного господарства.

Що робити на городі у квітні — список

У квітні на городі слід виконати такі роботи:

  • Підготовка грядок. При достатньому прогріві ґрунту можна розпочинати формування та обробку грядок на дачі. Також необхідно внести органічні або мінеральні добрива та перемішати їх із ґрунтом.
  • Посів насіння. На готові грядки слід посіяти насіння холодостійких рослин: редис, ріпу, редьку, горох, моркву, буряк та зелень. Враховуючи можливі заморозки, краще відкласти посів теплолюбних культур до кінця квітня або першої декади травня.
  • Висадження картоплі. Для отримання раннього врожаю можна висадити картоплю ранніх сортів. Бульби мають бути попередньо підготовлені, яровизовані (тобто пророщені), щоб забезпечити швидкий урожай.
  • Догляд за квітковими культурами. Необхідно приділити увагу багаторічним декоративним рослинам, таким як троянди, півонії, іриси, гортензії та інші.

Також обов’язково насолоджуйтеся красою первоцвітів на своїй дачній ділянці. Це підніме вам настрій і надихне на нові творчі заняття на дачі.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли найкраще висаджувати перець на розсаду за місячним календарем у 2024 році. Найвдаліші дні названі включно по травень.