В Україну йде похолодання: де чекати заморозки та коли повернеться аномальна спека

Читать на русском
Автор
2853
Весна Новина оновлена 02 квітня 2024, 07:20
Весна. Фото freepik.com

Квітень цьогоріч розпочався зі спеки

На початку квітня в Україні встановилася майже літня температура повітря, 2 квітня воно прогріється до +25 градусів. Однак вже днями похолодає, проте ненадовго.

Як розповів відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич у коментарі "Телеграфу", зниження температури почнеться 4 квітня з західних та північних регіонів. Внаслідок зміни повітряної маси похолодає на 6–8 градусів.

Вночі стовпчики термометрів показуватимуть 3-8 градусів тепла, вдень +12 +18, а, на крайній півночі 5 квітня можливі заморозки до 0 -3 градусів. А от у східних та південних областях середня температура знизиться всього на 3–5 градусів порівняно з початком робочого тижня.

Проте невдовзі в Україну прийде чергова хвиля аномально теплої погоди, пов’язана з надходженням повітряних мас африканського походження. Потепліє ближче до вихідних, з 6 квітня, починаючи із західних та південно-західних областей, де вночі прогнозується до +8 +13 градусів, а вдень до +19 +24. Істотних опадів до кінця першої декади квітня не передбачається, хоча місцями вдень можливі невеликі короткочасні дощі з окремими грозами.

Детальніше читайте в статті "Телеграфа": Травнева погода на початку квітня: Україну накриє аномальне африканське тепло

Раніше ми розповідали про погоду у Києві найближчими днями. Столицю охоплять сильні вітри.