В Україні буде ще тепліше, але тимчасово: синоптик дав прогноз та попередив про особливості квітня

Читать на русском
Автор
6338
Зараз погода дозволяє одягатись майже по-літньому Новина оновлена 31 березня 2024, 13:24
Зараз погода дозволяє одягатись майже по-літньому. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Синоптик розповів, коли чекати похолодання

В Укргідрометцентрі повідомили, що наразі в Україні короткочасне потепління, але скоро різко похолоднішає. Прогноз погоди на квітень 2024 року вказує на вищу середньомісячну температуру від кліматичної.

Про особливості погодних явищ у другому місяці весни попередив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. Він розповів про це виданню ТСН.

Якою буде погода в Україні у квітні 2024 року

"Вже за кілька діб температура вдень підвищиться до +22-24 градусів. Але це короткочасне потепління, потім дещо похолодає, хоча температурне тло залишиться вищим за норму. Середньомісячна температура у квітні, як правило, 7-11 градусів тепла", ― сказав Прокопенко.

Особливості квітня нагадав синоптик

Місяць має певні особливості. Це велика кількість гроз, які прогримлять по всій країні, а також нічні заморозки.

"Квітень також характерний тим, що на всій території України починають гриміти грози. Під час прояснень можливі нічні заморозки, це не рідкість, мінусові температури вночі та вранці зафіксовані метеорологами не лише у квітні, а навіть після 20 травня", ― пояснив Прокопенко.

Опадів у квітні буде менше, ніж у березні. Різниця складе приблизно 20%. У середньому по країні місячна кількість опадів складе від 30 до 52 мм.

У Карпатах буде значно вологіше. Місячна кількість опадів очікується на рівні 60-89 мм.

Зазначимо, на вихідні в Україну прийшло аномальне тепло. У багатьох містах люди змогли насолодитись майже літньою погодою, бо температура була до 23-24°C.

Найхолодніше було на сході країни. Проте й там стовпчики термометрів удень не падали нижче 17°C.

Раніше "Телеграф" повідомляв, якою буде погода у Києві найближчими днями. Жителям та гостям столиці розповіли, чи варто очікувати опадів.