Спека вдень і заморозки вночі: синоптик розповів, чого чекати від погоди в Україні на початку квітня

Читать на русском
Автор
Тепло порадує українців Новина оновлена 01 квітня 2024, 20:42
Тепло порадує українців. Фото Freepik

Другий місяць весни принесе багато сюрпризів

На початку квітня погода в Україні буде теплою, а показники температури значно перевищать кліматичну норму. Повітря прогріється до +20-25°C.

На заході та півдні країни буде ще тепліше ― до 26-28°C. Про це ексклюзивно для "Телеграфа" розповів відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

Вночі погода також буде переважно теплою. Температура буде коливатись від +3°C до +10°C залежно від області.

У кінці першої декади можливі нічні заморозки. Температура повітря в східних, північних та центральних областях може впасти до -5°C.

Більше про прогноз погоди на квітень від Ігоря Кібальчича читайте в ексклюзивному матеріалі "Телеграфа" під назвою: "До України йде аномальне тепло? Відомий синоптик дав прогноз на квітень".

Нагадаємо, що справжня весна прийшла в Україну у кінці березня. У багатьох областях температура перевищила у +20°C. Цей показник більш характерний для кінця травня.

Найближчі дні теж обіцяють бути теплими. Проте не обійдеться без капризів погоди. У деяких областях пройдуть дощі з грозами. Місцями буде сильний вітер з поривами до 15-20 м/с.

Раніше "Телеграф" повідомляв про пилову бурю з Сахари. Її фіксували у більшості областей України. Для деяких людей це явище є небезпечним.