До +27 градусів та сильні дощі з грозами: синоптик розповів про капризи погоди у перші дні квітня

Читать на русском
Автор
1954
Погода в Україні Новина оновлена 01 квітня 2024, 07:15
Погода в Україні. Фото Колаж "Телеграф"

Прохолодніша погода буде у прибережній зоні Чорного та Азовського морів

На початку квітня надзвичайно тепла погода радуватиме українців у більшості областей. А середньодобові показники відповідатимуть першій половині травня.

Про це у коментарі "Телеграфу" розповів відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич. За його словами, найвищі денні температури варто очікувати у західних та місцями південних областях, а також у внутрішніх районах Криму.

2 квітня також у центрі та на сході України. Тут стовпчики термометрів піднімуться до +22…+27 °C. Вночі також буде тепло – на Лівобережжі +5…+10 °C, а у західних та південних регіонах +9…+14 °C.

Відчутно прохолодніша погода буде у прибережній зоні Чорного та Азовського морів внаслідок впливу холодної води з акваторії, яка прогрівається значно повільніше, ніж повітря. При цьому сонячна погода поступово до середини першої декади місяця зміниться на похмурішу, а також пройдуть дощі, які найінтенсивнішими виявляться в західних і північних областях.

Кибальчич каже, що після розвитку зони зниженого тиску над країнами Балтії, Польщею та Білоруссю, пов’язані з нею атмосферні фронти торкнуться переважно Правобережжя України. На тлі високих температур дощі подекуди супроводжуватимуться грозами, а 3 квітня посилиться південно-західний вітер, з поривами місцями до 15-20 м/с.

Раніше "Телеграф" писав, як обрізати троянди навесні, щоб вони краще росли. Потрібно знати, коли і як треба обрізати троянди навесні, щоб вони зацвіли пишними кетягами, а також правила догляду за квіткою після зими.