Що потрібно робити з газоном навесні, щоб був міцним та густим: повний список справ

Читать на русском
Автор
Догляд за газоном має бути своєчасним
Догляд за газоном має бути своєчасним. Фото Freepik

Гарний газон радуватиме протягом усього сезону

Багато садівників, дочекавшись нового сезону, захоплено садять розсаду, обрізають малину і зовсім забувають доглядати після зими газон — або залишають цю справу на потім. Однак не варто скидати з рахунків те, що після зими газон виглядає непривабливо і потребує особливого догляду.

Коли потрібно вичісувати газон навесні та інші питання й відповіді

Ось що потрібно зробити у квітні:

  • Якщо ви не доглядали газон у березні, ще не пізно його вичесати. Багато дачників, особливо недосвідчені, часто запитують, чим вичісувати газон після зими. Відповідь дуже проста — для цього застосовують такий садовий інструмент, як граблі для аерації.
  • За допомогою вил або ротаційних культиваторів зробіть проколи для покращення циркуляції повітря в дерні. Нестача кисню призводить до того, що газон гниє та недостатньо інтенсивно зростає.
  • Чим підгодувати газон у квітні, підкаже колір. Ідеальний смарагдовий характеризує не тільки сорт трави, а й сигналізує про те, чи достатньо в ґрунті азоту. Добрива з цією речовиною внесіть по всій площі газону, дотримуючись рекомендацій виробника. Ґрунт повинен бути добре зволожений. Фунгіцидами потрібно обробляти газон після зими, якщо на ньому з’явився грибок або плями.
  • Стрижка газону. Якщо до кінця другого місяця весни ваш газон вже підріс для стрижки, то вперше підстрижіть його на 1 см нижче, ніж зазвичай. Доглянута трава забезпечить вам відмінну газону стійкість, якою ви зможете насолоджуватися протягом усього сезону.

Раніше "Телеграф" розповідав, що потрібно зробити у саду у квітні. Відпочивати цього місяця дачнику не доведеться.