Названо найкращий час для посіву перцю на розсаду

Читать на русском
Автор
Вирощування розсади перцю Новина оновлена 29 березня 2024, 13:18
Вирощування розсади перцю. Фото Canva

Не пропустіть момент, щоб згодом зібрати великий урожай

Солодкі та великі перці — мрія городника, адже потім можна смакувати цими плодами та додавати до страв. Велике значення у вирощування має час, коли їх саджати, зокрема, на розсаду. Затягувати з цим немає сенсу, бо перці розвиваються дуже довго. До речі, нещодавно ми ділилися, як швидко зняти з перцю шкірку.

Коли сіяти перець на розсаду

Терміни посіву перцю на розсаду багато у чому залежать від сорту, пише "Телеграф". Наприклад, у ранніх можуть з'явитися плоди вже через 80 діб після посіву, тоді як у пізніх — через 150 днів. Однак, пам'ятайте, що перець дуже любить тепло, тому його зазвичай вирощують з розсади.

Як саме сіяти перець на розсаду

Перед саджання посадковий матеріал слід обробити у розчині марганцівки. Після того насінини кладуть на вологу тканину та переставляють у тепле місце. Це допоможе насінню прорости. Але тканина постійно має бути зволоженою, так ми швидше отримаємо результат.

  • Для розсади перцю потрібен родючий та пухкий ґрунт. Можна купити вже готову суміш, або ж приготувати самостійно, поєднавши торф та перегній в однакових кількостях.
  • Контейнери чи горщики, в які будемо саджати розсаду, слід обробити марганцівкою. Там обов'язково мають бути отвори, з яких стікатиме вода.
  • У стаканчики чи інші місткості вносимо 2-3 насінини. Засипаємо землею десь на 1-2 сантиметри та втрамбовуємо. Тоді ґрунт слід змочити.
  • Після цього обгортаємо наші місткості плівкою та робимо дірки, щоб туди надходило повітря. Кладемо розсаду у місце, яке добре освітлюється.
  • Вже через 7-10 днів можемо спостерігати, як з'являються перші листочки. Тоді плівку треба зняти та постійно підтримувати розсаду вологою.
  • Корисний лайфхак: щоб розсада швидше росла, її варто підсвічувати фітолампою.

Нещодавно "Телеграф" писав про те, що робити, коли з фікуса опадає листя. Є різні причини такого явища. Наприклад, неправильний розмір горщика, розміщення біля увімкненої батареї або брак поживних речовин.