Домашні зметуть за вечір: рецепт ароматних пиріжків з цибулею та яйцем
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ми поділимось з вами рецептом пиріжків, які завжди вдаються.
М'які та пухкі пиріжки з ароматною начинкою з варених яєць та зеленої цибулі є чудовим варіантом перекусу до чаю чи кави. Вони дуже легко та швидко готуються та ще швидше з'їдаються.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна
- 250 мл теплого молока
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 1 столова ложка цукру
- 1/2 чайної ложки солі
- 10 г сухих дріжджів
Для начинки:
- 4 варених яйця
- 1 пучок зеленої цибулі
- Сіль та перець за смаком
Для змащування:
- 1 яйце
- 1 столова ложка молока
Приготування:
Тісто:
- Змішайте в мисці тепле молоко, цукор, сіль та дріжджі.
- Дайте дріжджам активуватися протягом 10-15 хвилин.
- Додайте в миску яйце, розтоплене вершкове масло та борошно.
- Замісіть м'яке тісто.
- Накрийте тісто рушником і дайте йому піднятися в теплому місці протягом 1 години.
Начинка:
- Дрібно наріжте варені яйця та зелену цибулю.
- Змішайте інгредієнти начинки, додайте сіль та перець за смаком.
Формування пиріжків:
- Обминайте тісто, що підійшло.
- Розділіть тісто на 12-15 частин.
- Сформуйте з кожної частини кульку.
- Розкачайте кульки в коржики.
- Викладіть на кожен коржик начинку.
- Защипніть краї тіста, формуючи пиріжки.
Випікання:
- Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментним папером.
- Накрийте пиріжки рушником і дайте їм піднятися протягом 20-30 хвилин.
- Змастіть пиріжки яйцем, змішаним з молоком.
- Випікайте пиріжки в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин, або до золотистого кольору.
Порада:
- Замість зеленої цибулі можна використовувати ріпчасту цибулю, обсмажену на олії.
- До начинки можна додати тертий сир, зелень або інші інгредієнти за вашим смаком.
- Пиріжки можна їсти як гарячими, так і холодними.
Якщо ж ви не бажаєте довго поратись з тістом, приготуйте "Бабку Ельку". До речі, до сніданку можна ще приготувати лінивий хачапурі.