Домашні зметуть за вечір: рецепт ароматних пиріжків з цибулею та яйцем

Читати російською
Автор

Ми поділимось з вами рецептом пиріжків, які завжди вдаються.

М'які та пухкі пиріжки з ароматною начинкою з варених яєць та зеленої цибулі є чудовим варіантом перекусу до чаю чи кави. Вони дуже легко та швидко готуються та ще швидше з'їдаються.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 мл теплого молока
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 10 г сухих дріжджів

Для начинки:

  • 4 варених яйця
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • Сіль та перець за смаком

Для змащування:

  • 1 яйце
  • 1 столова ложка молока

Приготування:

Тісто:

  1. Змішайте в мисці тепле молоко, цукор, сіль та дріжджі.
  2. Дайте дріжджам активуватися протягом 10-15 хвилин.
  3. Додайте в миску яйце, розтоплене вершкове масло та борошно.
  4. Замісіть м'яке тісто.
  5. Накрийте тісто рушником і дайте йому піднятися в теплому місці протягом 1 години.

Начинка:

  1. Дрібно наріжте варені яйця та зелену цибулю.
  2. Змішайте інгредієнти начинки, додайте сіль та перець за смаком.

Формування пиріжків:

  1. Обминайте тісто, що підійшло.
  2. Розділіть тісто на 12-15 частин.
  3. Сформуйте з кожної частини кульку.
  4. Розкачайте кульки в коржики.
  5. Викладіть на кожен коржик начинку.
  6. Защипніть краї тіста, формуючи пиріжки.

Випікання:

  1. Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментним папером.
  2. Накрийте пиріжки рушником і дайте їм піднятися протягом 20-30 хвилин.
  3. Змастіть пиріжки яйцем, змішаним з молоком.
  4. Випікайте пиріжки в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин, або до золотистого кольору.

Порада:

  • Замість зеленої цибулі можна використовувати ріпчасту цибулю, обсмажену на олії.
  • До начинки можна додати тертий сир, зелень або інші інгредієнти за вашим смаком.
  • Пиріжки можна їсти як гарячими, так і холодними.

Якщо ж ви не бажаєте довго поратись з тістом, приготуйте "Бабку Ельку". До речі, до сніданку можна ще приготувати лінивий хачапурі.