Досі ностальгуєте за СРСР? Ця підбірка фото відкриє вам очі на жорстоку правду радянщини

Читать на русском
Автор
8802
Радянські часи на фото Новина оновлена 26 березня 2024, 10:25
Радянські часи на фото. Фото Колаж

Не усе в СРСР було таким "захмарним", як згадують люди

Багато людей старшого покоління ностальгують за радянським часами, згадуючи як тоді було легше, смачніше і зрозуміліше. Але, чи дійсно це було так?

"Телеграф" публікує фото, які можуть розвіять міфи про "старий-добрий СРСР". Адже насправді у радянські часи був дефіцит, жорстока пропаганда та сталінські репресії.

СРСР на фото

На фото показано одну з районних лікарень, а точніше вхід до приймального відділення. З першого погляду важко повірити, що це медичний заклад, але не усі радянські шпиталі буди такими, як їх "малювали" у кіно.

Хлопчик біля лікарні
Хлопчик біля лікарні

А ось вагітна жіночка відпочиває у коридорі, очікуючи прийому у лікаря, зі склянкою кефіру. Лежати на металевій кушетці без нормальної підстилки було нормальним, адже кефір то дали безплатно. Турбота по радянські, так би мовити.

Породілля на кушетці
Породілля на кушетці

На цьому фото дитина покарана за порушення дисципліни під час "тихої години" у садочку.

Покарана дитина
Покарана дитина

Тяжка жіноча праця на хлібному заводі, працівниці відпочивають. Радянські жінки мали багато обов'язків у часи СРСР, і важка робота теж у них входила.

Перерва у жінок
Перерва у жінок

А це фото не таке проте, яким здається на перший погляд. Хлопчика знято на фоні баранячих кісточок, які вивантажили просто на вулиці. Такий товар мав нижчу ціну на ринку, тому не залежувався, люди намагались заощадити усюди.

Завоз товару
Завоз товару

Піонерські табори, у який відпочивали майже усі діти союзу. Саме так виглядають "батьківські дні", коли родина могла відвідати діточок.

Піонерський табір
Піонерський табір

Тяжна робота на небезпечних для здоров’я заводах у радянські часи зустрічалося часто. Ось на фото чоловік, працівник коксохімічного заводу, усипаний хімікатами, що ніби сніг покрили його робу.

Працівник коксохіму
Працівник коксохіму

А тут жіночка поспішає на черговий мітинг чи демонстрацію з транспарантом "Щасті" у руках.

Транспорант Щастя
Транспорант "Щастя"

Раніше "Телеграф" писав, хто насправді отримував безплатне житло в СРСР.