Як правильно заряджати телефон, щоб не зіпсувати батарею: 5 порад

Читать на русском
Автор
629
Секрет довговічності батареї вашого смартфона Новина оновлена 25 березня 2024, 13:51
Секрет довговічності батареї вашого смартфона. Фото it-max.com.ua

5 простих правил, які допоможуть вам продовжити життя вашого акумулятора

Смартфони міцно увійшли в наше життя, ставши не просто засобом зв'язку, але й портативним офісом, мультимедійним центром, джерелом інформації та розваг.

Однак, як і будь-яка техніка, смартфони мають свої слабкі місця, одним з яких є батарея, інформує портал unian.ua. З часом ємність акумулятора зменшується, що призводить до більш швидкого розряджання.

Чи можна цьому запобігти? Так! Дотримуючись кількох простих правил зарядки, ви можете значно продовжити термін служби батареї вашого смартфона.

Поради:

  1. Часті заряджання. Замість одного повного циклу заряджання протягом дня, рекомендується заряджати телефон кілька разів, додаючи по 10-20%.
  2. Оптимальний рівень заряду. Не розряджайте телефон повністю і не заряджайте його до 100%. Найкраще тримати рівень заряду між 20% і 80%.
  3. Уникайте перегріву. Не заряджайте телефон під прямим сонячним промінням або в інших місцях з високою температурою.
  4. Використовуйте оригінальний зарядний пристрій. Заряджання неоригінальними або несправними зарядними пристроями може пошкодити акумулятор.
  5. Відключайте непотрібні функції. Вимикайте Wi-Fi, Bluetooth та інші функції, які не використовуються, щоб зменшити енергоспоживання.

Чому не рекомендується заряджати телефон до 100%?

Під час зарядки до 100% на акумулятор подається більша напруга, що може призвести до його деградації. Це скоротить термін служби батареї.

Що робити, якщо телефон розрядився повністю?

Якщо телефон розрядився повністю, дайте йому зарядитися до 20%, перш ніж використовувати.

Дотримуючись цих простих порад, ви можете значно продовжити термін служби батареї вашого смартфона.

Раніше "Телеграф" писав, що у разі потреби зберегти відсотки заряду рекомендується відключати ще одну функцію на смартфоні — Wi-Fi. Також ми розповідали, чому смартфон повільно заряджається. Існує чотири причини цієї проблеми.