Месенджери не знадобляться: як обмінятися файлами зі смартфоном поблизу

Читать на русском
Автор
558
Файли можна передавати на невеликій відстані
Файли можна передавати на невеликій відстані. Фото Freepik

Функцію можна налаштувати — обрати від кого отримуватимете файли

Смартфони на Android мають чимало цікавих функцій. Серед них є те, які контролюють цифровий добробут — можуть обмежувати час користувача в певних програмах. Проте ними перелік не обмежується. Одна з функцій дозволяє передавати між телефонами файли, не використовуючи месенджери.

Як розповіли у Slash Gear, це функція Nearby Share або "Обмін поблизу". Її можна побачити натиснувши кнопку "Поділитися" — ви побачите опцію "Поділитися поблизу". Натиснувши її побачите всі телефони Android поблизу.

Якщо у телефона налаштована видимість, ви зможете його побачити та поділитись файлом. Отримувачу буде запропоновано прийняти передачу, і як тільки він це зробить, файли будуть надіслані.

Для того аби налаштувати видимість потрібно в налаштуваннях Nearby Share торкнутися "Видимість пристрою". Можна налаштувати, чи будете ви отримувати файли тільки від контактів, тоді обираєте "Контакти". Якщо ви бажаєте отримувати файли від когось, кого немає у ваших контактах, або якщо ви хочете, щоб будь-хто з певних причин міг ділитися з вами, виберіть "Усі".

Раніше "Телеграф" розповідав, які ще цікаві програми є в смартфонах на ОС Андроїд. Вони можуть впізнавати музику та розпізнавати зображення на фото.