Контролюйте свій час за смартфоном: як дізнатися, яким додатком користуєтесь найбільше

Читать на русском
Автор
Ігри чи інші розваги можуть відволікати
Ігри чи інші розваги можуть відволікати. Фото Відкриті джерела

Налаштування дозволяють обмежувати час на використання додатків

На смартфоні кожного користувача встановлені безліч програм. Деякі з них можуть надміру витрачати заряд акумулятора або відвертати від важливих справ.

Для таких випадків в смартфонах Android є таймери програм, які блокують використання програм за вашим вибором після відведеного часу, витраченого на них. Як зазначають у Slash Gear, можна вибрати жорсткий ліміт часу або дозволити собі додавати більше часу з кроком у п’ять хвилин, коли таймер закінчується, як кнопка відкладення на будильнику.

Щоб налаштувати таймери програм, перейдіть у "Налаштування", а потім у "Цифровий добробут". Ви побачите діаграму, на якій можна побачити, скільки часу ви провели в кожній програмі, і вибрати програми, щоб додати до них таймери. У власників Samsung це налаштування в окремому меню на головній сторінці Digital Wellbeing.

Коли у вас закінчиться час у програмі, для якої встановлено таймер, програма автоматично закриється, а значок на екрані потьмяніє. Таймери програм скидаються щодня опівночі. Ви завжди можете видалити таймер, щоб відновити доступ до програми.

Раніше "Телеграф" розповідав про інші корисні функції всередині ОС Android. Серед них — пошук по фото з галереї чи впізнання музики за мелодією.