Рушники неприємно пахнуть: чому це трапляється і як позбутися запаху

Читать на русском
Автор
530
Рушники будуть м’якими та приємно пахнутимуть
Рушники будуть м’якими та приємно пахнутимуть. Фото vid-stroy.ru

Цей лайфхак вам знадобиться

Часом господині помічають, що м’які та пухнасті рушники після прання стають жорсткими та колючими. Крім того, іноді від них може неприємно пахнути.

І якщо знову зробити рушники пухнастими допоможе засіб, що є в кожному будинку, то з причинами смороду доведеться розібратися. Чому так відбувається і як надати приємного аромату рушникам розповідають "Бєлновини".

Як позбутися неприємного запаху від рушників

Практика показує, що звичайне прання може виявитися неефективним у розв'язанні цієї проблеми. Тому доцільно вивчити, чому виникає цей неприємний запах і як з ним можна боротися. Перш ніж братися до боротьби з неприємним ароматом, важливо зрозуміти його причини. Зазвичай запахи на рушниках зумовлені наявністю бактерій, плісняви або надмірною вологістю.

Важливо пам’ятати, що для ефективної боротьби із запахами на рушниках необхідно прати їх у гарячій воді з додаванням миючого засобу та відбілювача. Це дозволить знищити бактерії та плісняву, які можуть бути причиною неприємного запаху. Використання холодної води або м’яких миючих засобів під час прання не приведе до бажаного результату.

Також із боротьбою із запахами та усуненням бактерій відмінно справляється оцет. Достатньо додати половину склянки оцту у відділення для кондиціонера або в основний відсік пральної машини. Оцет допоможе позбавитися навіть найсерйозніших забруднень, причому його ключова перевага полягає в тому, що він покращує структуру тканини.

Важливо, щоб рушники не залишалися вологими. Наприклад, після використання їх не слід одразу вішати на гачки, тому що в цьому випадку вони будуть висихати надто довго, що в кінцевому підсумку може призвести до появи неприємного запаху. Якщо запахи зберігаються навіть після прання, можна спробувати скористатися відпарювачем. До його резервуару можна додати кілька крапель ефірної олії або спеціальні антисептичні засоби.

Раніше ми писали, що додати в машинку під час прання, щоб махрові рушники та халати надовго були м’якими. Допоможе копійчаний засіб.