Робіть тільки так: дієвий спосіб "вбити" плісняву трьома натуральними засобами

Читать на русском
Автор
753
Цвіль у домі — це кошмар усіх мешканців Новина оновлена 21 березня 2024, 08:09
Цвіль у домі — це кошмар усіх мешканців. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Більше ніякої агресивної та їдкої побутової хімії

У цю вибагливу весняну погоду не дивно, що всередині приміщень утворюється конденсат на вікнах, що, своєю чергою, може призвести до появи грибка. Позбавлення цього небажаного "сусіда" може стати витратним і вимагати застосування агресивних хімічних засобів. Проте існують натуральні альтернативи усунення цієї неприємної проблеми.

Якщо відтягувати час, пліснява може швидко поширитися по всьому домі. Можна скористатися одним лайфхаком для видалення цієї напасті, з використанням натуральних інгредієнтів. Цей метод простий у виконанні, але при цьому дієво усуває проблему, пише mirror.

Як позбутися плісняви у домі

Для отримання бажаного ефекту вам знадобляться три компоненти: одна склянка звичайного оцту, 20 крапель ефірної олії гвоздики та 20 крапель ефірної олії чайного дерева. Кислотність оцту допомагає знищити спори плісняви, а ефірна олія гвоздики має антигрибкові властивості. Своєю чергою, ефірна олія чайного дерева запобігає поверненню грибкового ураження.

Що потрібно робити:

  1. Змішайте інгредієнти та перелийте у пляшку з розпилювачем.
  2. Розпорошіть на заражену область. Залишіть на 20 хвилин — засіб спрацює на 100%. Якщо ділянку трохи "запущено", то грибок можна потерти щіткою.

Раніше ми писали, як запобігти гниттю та плісняві в кімнатних рослинах. Дачники поливають саджанці спеціальним розчином.