У цьому олів’є немає ні м’яса, ні яєць: пісний рецепт улюбленого салату

Читать на русском
Автор
851
Піст — не привід відмовитися від олів’є Новина оновлена 25 березня 2024, 06:58
Піст — не привід відмовитися від олів’є. Фото shuba.life

Виходить смачна, ситна та пісна страва

У понеділок, 18 березня, розпочався Великий піст і триватиме він 48 днів, до суботи, 5 травня. Під час посту не можна їсти м’ясні продукти, рибу, яйця, молоко, можна лише рослинну їжу.

Але навіть у цей період можна поласувати чимось смачненьким, наприклад, олів’є. Якщо виключити ковбасу, м’ясо та яйця – вийде смачна та пісна страва. Разом зі Shuba ми зробимо її кориснішою, додавши сир тофу, авокадо та консервовану квасолю. Заправити салат можна вегетаріанським або пісним майонезом.

Як приготувати пісне олив’є без м’яса та яєць

Інгредієнти на 4 порції:

  • тофу — 150 г;
  • авокадо — 1 шт.;
  • картопля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • огірки мариновані – 2 шт.;
  • консервована квасоля – 100 г;
  • горошок консервований – 100 г;
  • сіль, майонез 50% — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю та моркву відварюємо до готовності, даємо охолонути, чистимо і нарізаємо середніми кубиками.
  2. Невеликими кубиками нарізаємо тофу та авокадо.
  3. Ретельно промиваємо квасолю холодною водою. З консервованого горошку зливаємо воду.
  4. У глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо, заправляємо майонезом. Ретельно все перемішуємо та подаємо до столу.

Подавайте таке олів’є з пісними котлетами. Вийде неймовірно смачно.