Секрет, який мало хто знає: як смажити рибу, щоб не було бризок

Читать на русском
Автор
741
Посмажити рибу не забризкавши всю кухню жиром - можливо  (зображення створено за допомогою ШІ)
Посмажити рибу не забризкавши всю кухню жиром - можливо (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Наші лайфхаки допоможуть вам посмажити рибу та залишити кухню чистою.

Смажена риба – це не лише смачна та ситна страва, але й джерело корисних омега-3 жирних кислот. Проте, процес її приготування може бути дещо клопітким, адже бризки гарячої олії не лише роблять кухню брудною, а й можуть бути небезпечними. Але ми підкажемо, як посмажити ідеальну рибу.

1. Правильна сковорода:

  • Вибирайте сковороду з високими бортами. Це значно зменшує розбризкування олії.
  • Важливо також обрати сковороду з антипригарним покриттям для запобігання прилипанню риби та пригоранню.

2. Розігрійте сковороду:

  • Переконайтеся, що сковорода добре розігріта перед додаванням олії, щоб запобігти прилипанню риби.

3. Використовуйте правильну кількість олії:

  • Не наливайте занадто багато олії. Для смаження риби буде достатньо 2-3 столових ложок.

4. Обсушіть рибу:

  • Після споліскування риби дайте їй висохнути на повітрі протягом 20 хвилин або обсушіть паперовими рушниками. Це допоможе запобігти розбризкуванню олії.

5. Не перевертайте рибу занадто рано:

  • Дайте рибі спочатку схопитися знизу, а потім акуратно переверніть лопаткою.

6. Додайте сіль та лимон:

  • Натріть сковороду лимоном перед додаванням олії для мінімізації бризок олії.
  • Додайте трохи солі до олії перед смаженням, щоб запобігти розбризкуванню та пригоранню риби.

7. Використовуйте захист від бризок:

  • Для додаткової безпеки використовуйте спеціальний захист від бризок (сітчаста кришка) або жорсткий картон, щоб уникнути розбризкування олії.

8. Не використовуйте стару олію:

  • Не використовуйте олію, яка була використана для смаження риби, більше одного разу, щоб уникнути пригорання та неприємного запаху.

9. Смажте рибу на помірному вогні:

  • Смажте рибу на помірному вогні, щоб вона прожарилася рівномірно.

10. Не перевантажуйте сковороду:

  • Не кладіть на сковороду занадто багато риби. Це може призвести до зниження температури олії та розбризкування.

Порада:

  • Для більш цікавого смаку рибу можна замаринувати перед смаженням.
  • Готову рибу можна подавати з різними соусами, зеленню або овочевим салатом.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати смачну та ароматну рибу без бризок, а ваша кухня залишиться чистою.

Також ми розповідали, чим можна замінити цукор у каві. Крім того, ми писали, що додати у фарш для кращого смаку.