Буде пишне і красиве цвітіння: які дві квітки необхідно обрізати вже сьогодні

Читать на русском
Автор
Троянди та гортензії потребують правильного догляду
Троянди та гортензії потребують правильного догляду. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Це допоможе стимулювати ріст рослин і зробить їх здоровішими

Весна не тільки час для посіву перших овочевих культур, а й важливий етап догляду за рослинами. Це час для обрізки багатьох квітів, включаючи дві популярні культури – гортензію та троянду.

Експерт із садівництва Пол Хікс поділився порадами з весняного догляду за трояндами та гортензіями в саду, пише Express. За словами експерта, весняне обрізання є важливим моментом, що сприяє збільшенню цвітіння та покращенню загального стану здоров’я деяких рослин. Ця процедура допомагає запобігти "неохайному" виду рослин і кущів до кінця сезону, стимулює їх ріст, дозволяє видалити мертві стебла і запобігти поширенню хвороб.

Рослини, які покриваються листям і цвітуть із липня до жовтня, зазвичай вимагають обрізки навесні. При обрізанні чагарників та квітів найпоширенішим інструментом є секатор.

Як обрізати навесні гортензії

Навесні слід обрізати гортензії залежно від їхнього сорту. Укорінені сорти, такі як крупнолиста, ряболиста і пилкова гортензії, вимагають обрізки в середині весни, але вона повинна бути легкою і регулярною.

Гортензії мітловидні та деревоподібні слід обрізати провесною, до початку росту кущів. Інші види можуть вимагати обрізки навесні: досить видалити мертві стебла і занадто довгі пагони.

Як обрізати навесні троянди

Зазвичай троянди зазнають обрізки тільки після того, як ризик заморозків уже минув. Досвідчений квітникар радить обрізати мертві або пошкоджені стебла, вкорочуючи торішній приріст до чотирьох або п’яти бруньок.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити рослини від плісняви. Білий наліт зникне з горщика без сліду.