Смакота для всієї родини: простий рецепт млинців з сиром

Читать на русском
Автор
Смачні млинці для всієї родини
Смачні млинці для всієї родини. Фото Canva

Ви отримаєте задоволення від такої смакоти

Млинці з сиром є однією з найулюбленіших страв в українських родинах. Це простий і ситний сніданок, який ще й дуже смачний. Його зовсім нескладно приготувати вдома.

Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує зробити млинці на кефірі або на молоці та додати у сир — родзинки, мак чи сухофрукти. Він розсекретив, що додає у начинку ще яйце. Тоді вона стає жовтішою, а млинці мають соковитіший смак.

Які інгредієнти потрібно

Для млинців:

  • Борошно — 250 г;
  • молоко — 650 мл;
  • яйця — 3 шт;
  • цукор — 2 ст. л. цукру;
  • олія — 50 мл;
  • трішки солі.

Для начинки:

  • Сир — 250 г;
  • родзинки — 50 г;
  • яйця — 1 шт;
  • цукор — 2 ст. л. цукру;
  • сметана — 100г;
  • вершкове масло — 60г.

Покроковий рецепт млинців із сиром

  1. Помістіть у ємкість 3 яйця та збийте їх. Додайте туди 2 столові ложки цукру. Добре все розмішайте, аби сформувалась піна.
  2. Внесіть у місткість десь 200-300 мілілітрів молока, 250 грамів борошна та розмішайте до повного розчинення.
  3. Долийте ще 200-300 мілілітрів молока, трошки солі, 50 мілілітрів олії та ретельно змішайте. Маса повинна бути однорідною.
  4. Пательня для смаження має бути розігрітою. Починайте виливати туди масу й обсмажуйте з обох боків. Можна додати трішки олії пензликом, а можна — на сухій поверхні.
  5. Щоб приготувати начинку, потрібно з'єднати 400 грамів сиру з 2 столовими ложками цукру та 1 яйцем (за секретом Євгена Клопотенка). Родзинки додавайте за бажанням. Можна їх попередньо змочити, аби вони не були такими сухими.
  6. Викладайте сир на млинці та загортайте у трубочку. Можете ще підгорнути всередину, аби не випадав сир.
  7. Далі вже залежить від ваших уподобань. Хтось любить їсти у сирому вигляді, а хтось — смажить. Також млинці з сиром можна запекти. Треба нагріти духову піч до 170-180°C. Форму для запікання треба змастити вершковим маслом і покласти туди млинці. Відправляйте у духовку й насолоджуйтесь смакотою.

Нещодавно "Телеграф" писав, як приготувати шоколадні млинці з начинкою. Це смачна й ситна страва, а ще — пісна. Тому підійде тим, хто дотримується обмежень у їжі. Як начинку можна додавати яблука чи банани. Спробуйте приготувати їх вдома.