Що можна посадити на підвіконні у березні: секрети досвідчених городників

Читать на русском
Автор
1320
Міцна розсада вимагає догляду Новина оновлена 21 березня 2024, 00:09
Міцна розсада вимагає догляду. Фото Freepik

Ми підкажемо, що можна посіяти на розсаду у березні

У березні можна почати висаджувати розсаду різних овочів та квітів, щоб вони були готові для пересадки у відкритий ґрунт, коли настане тепліший час. Щоб вона добре росла, розсаду потрібно правильно поливати, але і те, які саме ви посадите рослини, теж має значення.

Яку розсаду висаджують у березні

Ось найпопулярніші розсадні культури в цей час:

  • Помідори — томати вимагають тривалого терміну вирощування, тому висаджувати їхню розсаду в березні є гарною ідеєю. Це дасть рослинам достатньо часу для зростання та розвитку до пересадки у відкритий ґрунт у травні чи червні.
  • Перець — розсаду перцю можна висаджувати в березні. Перець любить тепло, тому краще почати його вирощування в приміщенні, щоб на момент пересадки на вулицю він був досить міцним.
  • Баклажани — якщо клімат дозволяє, у березні можна почати вирощування розсади баклажанів. Вони, як і помідори та перець, вимагають 2-2,5 місяці для розвитку.
  • Деякі квіти також можуть бути висаджені у березні у вигляді розсади. Наприклад: петунії, айстри, лілії та інші однорічні чи багаторічні рослини.
  • Насіння капусти. Розсаду капусти, броколі, цвітної капусти та інших капустяних рослин можна виростити у приміщенні та висадити у відкритий ґрунт, коли вони будуть досить великими. Час вирощування розсади залежить від сорту.

При вирощуванні розсади слідкуйте за температурою та вологістю, забезпечуйте достатнє освітлення та підтримуйте оптимальні умови для росту рослин. За умови дотримання правил добрий урожай вам забезпечений.

Також багатьох дачників цікавить, що можна садити у березні у відкритий ґрунт. В основному це залежить від погоди – ґрунт має бути прогрітим до 16-18 градусів. Безпрограшний варіант більш ранньої посадки — це редис. Грядки потрібно вкрити агроволокном.

Раніше "Телеграф" розповідав, у які дні найкраще садити розсаду перцю. Сприятливі дати ми вказали на травень включно.