Врожай вам подякує: чим треба поливати розсаду, щоб вона добре росла

Читать на русском
Автор
1109
Коли та як треба поливати розсаду
Коли та як треба поливати розсаду. Фото Freepik

Для вирощування розсади дуже важливий правильний полив

У вирощуванні розсади є певні правила, дотримуючись яких, матимете гарний врожай. Раніше ми писали, коли сіяти помідори на розсаду, а тепер ділимося, як правильно за нею доглядати.

Від правильного поливу залежить те, якою виросте розсада, а надалі і врожай. Про це розповідаємо разом із ProstoWay.

Якою водою поливати розсаду

Для поливу розсади ідеально підходить тепла вода, температура якої 20–22 градуси. Якщо використовуєте водопровідну воду — треба, щоб вона відстоялася 3-4 години. Найкраще підійде снігова та дощова вода.

Коли поливати розсаду

Найкраще поливати зранку. Це варто робити для того, щоб ґрунт зміг висохнути до вечора, а у холодному середовищі можуть розвиватися хвороби. Відразу після поливу треба злегка розпушити ґрунт. Це робиться для того, щоб кірка не з’являлася на поверхні. З пульверизатора розприскувати не варто.

Як поливати перед висадкою

За 3-4 дні перед посадкою у ґрунт слід не поливати розсаду. Однак за кілька годин до висадки треба рясно її зволожити. За весь період росту розсади треба 2-3 рази підживити її розчином попелу, коров’яку чи дріжджів.

Раніше "Телеграф" розповідав, які дві рослини треба посадити разом для того, щоб урожай був щедрим. Ми поділилися, як отримати великі плоди.