Три способи захистити взуття від дощу: впоратися легко

Читать на русском
Автор
Захистити взуття варто до виходу на вулицю
Захистити взуття варто до виходу на вулицю. Фото fabi.com.ua

Є магазинні та саморобні способи захисту від вологи

Погода найближчими днями не віщує сухості ані столиці, ані іншим областям України. В таку погоду взуття має гарно витримувати вологу від калюж. Якщо воно не гумове — потребує особливого догляду.

WikiHow дає поради, як зробити взуття водонепроникним. Перше, що треб зробити — видалити з поверхні пил і дрібне сміття.

Водонепроникне взуття за допомогою воску

Для цього потрібен шматочок бджолиного воску або безбарвна свічка з парафіну без ароматизатора. Щоб ви не використовували, просто переконайтеся, що матеріал не пофарбований, інакше ви ризикуєте забруднити взуття. Після очистки взуття має повністю висохнути.

Натріть віск по всій зовнішній частині взуття. Енергійно водіть воском вперед і назад, щоб утворити товстий шар на будь-якій частині взуття, яку ви хочете зробити водонепроникною. Зверніть особливу увагу на зони навколо носка, п’яти, бічних стінок і шнурків. Наступний крок — нагрів феном. Встановіть фен на високу потужність та тримайте насадку близько до поверхні взуття, щоб тепло було краще сконцентровано. Повільно проведіть по взуттю, повертаючи його або нахиляючи фен, якщо потрібно. Від нагріву віск проникає в тканину, створюючі бар'єр для вологи.

Кокосова олія для водонепроникності

Кокосова олія – чудові варіант, коли справа доходить до водонепроникності вашого взуття. Першим кроком потрібно вичистити взуття. Потім нанести тонкий рівномірний шар олії на поверхню взуття, приділяючи особливу увагу швам. Щоб посилити поглинання, можна обережно нагріти змащене маслом взуття за допомогою фена або природного сонячного світла. Потрібно періодично повторно наносити масло, щоб зберегти водонепроникний ефект і захистити взуття від вологи.

Обробка взуття гідроізоляційним спреєм

Гідроізоляційний спрей можна знайти в багатьох магазинах. Для того, аби його правильно нанести, потрібно також очистити взуття та розпиляти на відстані 15-20 см від черевика. Особливу увагу потрібно приділяти шву, який з'єднує взуття з підошвою. Може знадобитися два або більше шарів, щоб зробити матеріали з нестандартною текстурою, такі як замша або нубук, повністю водостійкими. Витріть надлишки бризок серветкою з мікрофібри або рушником для рук. Паперовий рушник використовувати не варто. Після обробки взуття має сохнути природнім шляхом близько доби. Повторювати процес варто після 7-8 разів взування.

Раніше "Телеграф" розповідав цікаві способи зберегти взуття сухим та свіжим навесні. В пригоді можуть стати пакети та засоби жіночої гігієни.