Зануртесь у світ фантазій та чудес: що подивитись з дітьми на вихідних

Читать на русском
Автор
Кадр з фільму "Лабіринт Фавна"
Кадр з фільму "Лабіринт Фавна". Фото Фото Getty Images

Ми підкажемо, які фільми у жанрі фентезі варто подивитись.

Фентезійний жанр відрізняється багатством та різноманітністю сюжетів, що може ускладнити вибір для шанувальників. У такій ситуації варто покластися на думку експертів та глядачів з усього світу.

Главред склав рейтинг найкращих фільмів фентезі, базуючись на оцінках реальної аудиторії, а не лише кінокритиків. Рекомендуємо до перегляду також 5 фільмів про весну — вони теплі та душевні.

Ось найвизначніші фентезійні стрічки, що отримали найвищі бали від глядачів:

"Лабіринт фавна" (2006)

Юна Офелія стає героїнею легенди про принцесу і має подолати випробування, щоб повернутися до казкового світу. Проте в реальності її життя далеке від казки.

"Лабіринт фавна" (2006)

"Відьми" (1990)

Екранізація твору Роальда Даля про злісних відьом, що ненавидять дітей. Головний герой Люк потрапляє на їхній з'їзд і зазнає перетворення на мишу, але не здається.

"Відьми" (1990)

"Книга джунглів" (2016)

Людське дитинча Мауглі виросло серед вовчої зграї і має знайти своє місце у світі людей, подолавши небезпеки джунглів.

"Книга джунглів" (2016)

"Голос монстра" (2016)

12-річний Конор зазнає глибоких емоційних травм через проблеми в родині та цькування однолітків. Допомогти йому зрозуміти складність світу має дерево-монстр.

"Голос монстра" (2016)

"Нескінченна історія" (1984)

Мрійник Бастіан потрапляє до казкового світу Фантазії, де має допомогти героєві Атрейю врятувати королеву та весь цей чарівний всесвіт.

"Нескінченна історія" (1984)

"Спайдервік: Хроніки" (2008)

Джаред знаходить стародавній довідник про магічних істот, які виявляються цілком реальними. Хлопцю доведеться захистити книгу від могутнього чаклуна.

"Спайдервік: Хроніки" (2008)

"Зоряний пил" (2007)

Екранізація роману Ніла Геймана про Трістана, який через кохання до дівчини вирушає до чарівного світу Штормхолда на пошуки впалої зірки.

"Зоряний пил" (2007)

Ці візуально приголомшливі та сюжетно захопливі фільми були високо оцінені глядачами завдяки своїй унікальній атмосфері, динамічним пригодам та вмілому поєднанню реальності й фантазії.

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про фільми, які розірвуть серце, кращі мелодрами про любовні трикутники. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка найкращих жахів всіх часів.