За кермом будьте обережні: низку областей України накриє густий туман (карта)

Читать на русском
Автор
Туман Новина оновлена 15 березня 2024, 13:52
Туман. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Подекуди видимість буде до 500 м

В Україні погода продовжує неприємно дивувати громадян, адже на суботу, 16 березня, оголошено метеорологічне попередження. Попри значне тепло, синоптики прогнозують до +12 °C, можливий туман.

За даними Українського гідрометеорологічного центру у суботу буде видимість 200-500 м. Це відповідає І рівню небезпеки, жовтому.

Туман охопить вночі та вранці прикарпатські та центральні області України, окрім Полтавської.

Де буде сильний туман 16.03
Де буде сильний туман 16.03

У суботу, 16 березня, опади у вигляду дощу прогнозують лише у південних та подекуди у центральних областях.

Також у деяких областях України синоптики об’явили гідрологічне попередження з 15 по 18 березня. Воно пов'язане з пропуском весняного водопілля каскадом дніпровських водосховищ та скидів води з Канівського водосховища. Тобто у верхній частині Кременчуцького водосховища можливе коливання рівнів води з ймовірністю затопленням заплав.

Де можливе підтоплення 15-18 березня
Де можливе підтоплення 15-18 березня

У прибережних населених пунктах Черкаської області синоптики попереджають про можливість часткового затоплення понижених ділянок. Це відповідає І рівню небезпеки, жовтому.

У Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях оголошено ІІІ рівень небезпеки — коричневий. Адже через спустошення Каховського водосховища та входження р. Дніпро в старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів.

Раніше "Телеграф" писав, що синоптик розповів, чи чекати до кінця місяця справжнього тепла.