Прокляті глибини: чому ніхто не хоче занурюватись в озеро Ланьє

Читать на русском
Автор
3102
Чорні води Новина оновлена 15 березня 2024, 12:03
Чорні води. Фото mysteriesrunsolved

Таємниці, що ховає озеро Ланьє

На сонячному півдні Джорджії простягається мальовниче озеро Ланьє, чиї лазурні води приваблюють мільйони відпочивальників щороку. Проте під безтурботною поверхнею цього штучного резервуару ховається похмура історія, сповнена трагедій, расової несправедливості та таємничих зникнень, що обросли моторошними легендами.

З часу створення озера в 1956 році тут загинуло понад 700 людей, і ці смертельні випадки не вщухають досі, інфомує портал mysteriesrunsolved.

Створення озера та руїни Оскарвіля

Озеро Ланьє розкинулося на 38 000 акрів уздовж річки Чаттахучі після будівництва греблі Буфорд Армією США для контролю повеней та забезпечення води. Проте для цього довелося переселити 250 сімей з міста Оскарвіль і затопити 20 000 акрів землі, включно з кладовищами. Руїни Оскарвіля, із залишками будинків, вулиць і кладовищ, досі лежать під водою, створюючи приховану загрозу для човнів і плавців.

Темне минуле расової несправедливості

Трагічна історія Оскарвіля сягає 1912 року, коли після наклепу про зґвалтування, чотирьох молодих чорношкірих чоловіків позбавили волі. Це спричинило напади білих натовпів, які палили чорношкірі будинки та вигнали всіх афроамериканців з міста. Вірять, що духи цих жертв продовжують шукати справедливості у водах озера.

Легенда про Владичицю озера

Найвідомішою історією, пов'язаною з озером Ланьє, є легенда про Владичицю озера. Згідно з переказами, у 1958 році дві молоді жінки, Делія Паркер Янг і Сьюзі Робертс, з'їхали з мосту у води озера і потонули. Через рік знайшли тіло однієї з них, а в 1990-х виявили і автомобіль з рештками Сьюзі Робертс. З тих пір місцеві жителі стверджують, що бачили привид молодої жінки в блакитній сукні біля місця аварії, яка начебто намагається заманити перехожих у озеро на смерть.

Нерозгадані випадки

Крім легенд, чимало незбагненних подій на озері Ланьє підсилюють його моторошну ауру. Були численні повідомлення про спонтанне займання човнів, незрозумілі зникнення людей без сліду та аварії за загадкових обставин. Деякі вірять, що за всім цим стоять духи озера у пошуках помсти.

Сучасні загрози та запобіжні заходи

Попри засоби безпеки, запроваджені чиновниками у відповідь на численні трагедії, озеро Ланьє й досі залишається небезпечним місцем. Затоплені руїни, дерева, різкі зміни глибини, скупчення човнів та непередбачувана погода створюють ризики для рибалок та купальників. Влада обмежує доступ до певних зон, але відповідальність за безпеку лежить і на самих відвідувачах.

Хоча озеро Ланьє й надалі приваблює натовпи туристів, його трагічне минуле й містична аура не дають забути про приховані небезпеки. Духи загиблих і затоплені руїни Оскарвіля начебто застерігають мандрівників поважати й остерігатися таємничих глибин озера.

Раніше "Телеграф" розповідав, про 10 найнебезпечніших місць на планеті, де на вас чекають аборигени, змії та тоталітарний режим. Окрім цього, вас може зацікавити стаття про містичні місця України, які вас здивують: від Мертвого озера до замків з примарами.