Втеча з пекла: куди поділися нацистські лідери після падіння Берліна

Читать на русском
Автор
3874
Привид Рейху Новина оновлена 13 березня 2024, 11:55
Привид Рейху. Фото radiosvoboda.org

Розкриваємо таємницю зникнення німецького керівництва

Падіння Берліна 2 травня 1945 року стало знаменною подією, що ознаменувала кінець Другої світової війни в Європі. Проте доля багатьох нацистських лідерів, включаючи Адольфа Гітлера, залишалась невизначеною досі.

Останні дні Гітлера

Згідно з офіційною версією, Гітлер покінчив життя самогубством 30 квітня 1945 року, застрелившись у своєму бункері під Берліном. Його тіло, а також тіло Єви Браун, його дружини, були кремовані у дворі рейхсканцелярії.

Однак протягом багатьох років існували теорії, що Гітлер втік з Берліна і пережив війну. Ці теорії ґрунтувалися на нестачі остаточних доказів його смерті, а також на свідченнях людей, які стверджували, що бачили його живим після падіння Берліна.

Доля інших нацистських лідерів:

  1. Герман Герінг. Він був високопоставленим нацистським лідером, який служив як командувач Люфтваффе. Герінг був затриманий союзниками і засуджений за воєнні злочини на Нюрнберзькому процесі. Він покінчив життя самогубством у своїй в’язниці ніч перед його запланованою стратою.
  2. Йозеф Геббельс. Міністр пропаганди Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини, Геббельс був одним з найближчих співробітників Гітлера. Він і його дружина Магда вбили своїх шестеро дітей, а потім покінчили життя самогубством 1 травня 1945 року в Берліні.
  3. Генріх Гіммлер. Як рейхсфюрер-СС, Гіммлер був одним з головних виконавців Голокосту. Він був затриманий британськими військовими в травні 1945 року і покінчив життя самогубством, вживши цианід.

Ці та інші нацистські лідери понесли відповідальність за свої злочини, але багато інших вдалося уникнути справедливості, втікши в інші країни, такі як Аргентина. Проте, незважаючи на це, падіння Берліна в 1945 році ознаменувало кінець нацистської тирании в Європі.

Також "Телеграф" писав про те, чому ви б ніколи не хотіли жити в Середньовіччі, жахлива правда того часу. Окрім цього, вас може зацікавити, як насправді жилося піратам.