Нацрада України закликала організаторів "Оскара" додати нагородження "20 днів у Маріуполі" у міжнародну телеверсію

Читать на русском
Автор
Україна отримала "Оскар"
Україна отримала "Оскар". Фото Getty Images

Нагородження фільму про Маріуполь вирізали з телеверсії "Оскар", що обурило українців

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення надіслала лист організаторам "Оскара" і попросила додати у міжнародну телеверсію нагородження "20 днів у Маріуполі". The Walt Disney Entertainment дали відповідь.

Про це повідомили на Суспільне Культура. Також оприлюднили лист.

"Сьогодні всі демократії світу підтримують будь-яку можливість протистояти воєнній агресії, що загрожує мирному світовому порядку. В цей момент ваш персонал ухвалює видалити частину церемонії, де журналісти отримують нагороду за повнометражну документальну стрічку, яка розповідає про жахи й нелюдську жорстокість війни", — пише Нацрада у повідомленні.

Представники Disney Entertainment повідомили, що ознайомилися з проханням, однак вважають, що узгодження скороченої версії могли бути лише за попередніми домовленостями. Також додали, що компанія The Walt Disney не співпрацює з Росією з початку повномасштабного вторгнення і запевнили, що виключення нагородження українського фільму не може бути "політично вмотивованим рішенням, погодженим керівництвом компанії".

Нагадаємо, що нагородження "20 днів у Маріуполі вирізали з міжнародної телеверсії "Оскар". Представники Disney Entertainment пояснили своє рішення. Організатори "Оскар" відповіли, що виключили вручення нагороди через обмеження в часі для скороченого формату шоу. Також пояснили, що визначали, які номінації увійдуть до короткої версії "Оскару", ще декілька тижнів тому.

Варто зазначити, що минулого року нагородження фільму про російського опозиціонера Навального зі скороченої версії "Оскар" не вирізали. Також знайшлося місце у міжнародній телеверсії для промови Юлії Навальної.

Раніше "Телеграф" розповідав, що героїня фільму "20 днів у Маріуполі" поділилася враженнями щодо фільмування кінострічки. Лікарка Людмила Васьковська розповіла, що допомогло їй та команді не падати духом.