Нагородження "20 днів у Маріуполі" вирізали з міжнародної версії "Оскар"

Читать на русском
Автор
3140
"20 днів у Маріуполі" - "Найкращий документальний фільм" Новина оновлена 11 березня 2024, 23:20
"20 днів у Маріуполі" - "Найкращий документальний фільм". Фото Getty Images

Невідомо, чому так вчинили організатори

Сьогодні, 11 березня, відбулася 96-та церемонія нагородження "Оскар", на якій у номінації "Найкращий документальний фільм" переміг "20 днів у Маріуполі". Організатори вирізали вручення нагороди режисеру Мстиславу Чернову зі скороченої міжнародної телеверсії.

0 20:30 сьогодні мав відбутися показ скороченої версії "Оскар 2024", однак Суспільне Мовлення повідомили, що номінація "Найкращий повнометражний документальний фільм" відсутня у матеріалі.

Організатори цьогорічної премії — The Walt Disney Company Limited. Сьогодні транслюватимуть не скорочену, а повну версію "Оскара" на Сусільне Культура, яку показували в ніч на 11 березня.

Нагадаємо, що минулого року не вирізали вручення нагороди "Найкращий документальний фільм" не вирізали. У 2023 переміг фільм "Навальний" про російського опозиціонера Олексія Навального. Промову виголосила його дружина — Юлія Навальна і заявила, що її "чоловік у в'язниці лише за те, що сказав правду" та "захищав демократію".

А у 2024 році промову Мстислава Чернова про те, що Росія напала на Україну, вбирає людей і нищить наші міста, вирізали з телевізійної версії. За перемогу "20 днів у Маріуполі" на "Оскар" росіяни в соцмережах висловили гнів, пишуть, що "нікому не потрібна премія" та закликають росЗМІ замовчувати новину про перемогу України.

Раніше "Телеграф" ділився цікавими фактами про "20 днів у Маріуполі". Стрічку знімали три журналісти і ледве виїхали з окупованого Маріуполя по зеленому коридору.