"Я боюсь боятись": героїня "20 днів у Маріуполі" поділилася враженнями щодо фільмування кінострічки (відео)

Читать на русском
Автор
Людмила Васьковська була на прямому ефірі
Людмила Васьковська була на прямому ефірі. Фото Скриншот з відео

Лікарка вперше поділилася своїми враженнями

Людмила Васьковська — героїня "20 днів у Маріуполі", лікарка, яка допомагала людям, що зазнали нападу росіян. Медикиня поділилася враженнями та відчуттями щодо фільмування кіно та розповіла, що допомогло їй та команді не втратити надію.

Своїми думками Людмила поділилася у прямому ефірі Єдиного марафону новин на телеканалі "Київ 24". Лікарка також розповіла, що їй важко було повірити, що все відбувалося насправді.

"Це важко в це повірити, що це насправді і те, що ми бачили, те, що було з нами — це насправді тут відбувається і з нами. В деякі моменти я відчувала, не можна передати, як це, але "боюсь боятись". Просто робиш на автоматі і мозок не встигає усвідомлювати. Я думаю, що те, що ми допомагали іншим, в якійсь мірі допомогло нам. Тобто ми допомагали і в нас не було часу розклеїтись або втратити надію. Ми не могли цього зробити, просто не було в нас можливості такої. Ми відчували свою відповідальність за людей, за дітей…" — розповіла Людмила.

Нагадаємо, що фільм "20 днів у Маріуполі" нагороджено премією "Оскар". У кінострічці описують події лютого-березня 2022 року, коли Росія напала на Україну і нищила наші міста. Його автори — Мстислав Чернов, Василіса Степаненко та Євген Малолєтка фільмували всі події, які з ними відбувалися під час блокади Маріуполя і показали світові смертельні злочини росіян, які побачить усе людство і стануть ганьбою для Росії.

Раніше "Телеграф" розповідав, що режисер "20 днів у Маріуполі" вразив промовою на сцені "Оскара". Зал аплодував стоячи.