Не викидали та завжди вимагали повернути: навіщо радянські господині збирали скляні банки

Читать на русском
Автор
1317
У кожному будинку їх було десятки, якщо не сотні Новина оновлена 07 березня 2024, 16:19
У кожному будинку їх було десятки, якщо не сотні. Фото Pixabay

Склотара була скрізь: у шафах, коморі та навіть на балконі

У Радянському Союзі господині дбайливо ставилися до скляних банків, зберігали їх і ніколи не викидали. Їх використовували для консервування овочів, фруктів, варення, різноманітних соків та салатів.

Це був єдиний спосіб запасти на зиму продукти, які не вийде дістати в холодну пору року. Але й надщерблені банки не викидали, їм теж знаходили застосування, повідомляє портал "Патріоти України".

Чому в СРСР господині збирали скляні банки

Взяти банку і не повернути – таке за часів Радянського Союзу було практично злочином. Склотару берегли та "складували". Вона була скрізь і у величезних кількостях: у шафах, у коморі, на балконі. І це, крім банок, у яких були консервовані овочі, ягоди, фрукти.

Саме тоді з’явилася традиція робити заготівлі на зиму, які їли кілька років. У величезній кількості закривалися салати, варення, соки. Взимку це була єдина можливість поїсти деякі овочі, фрукти та ягоди.

Зазначимо, що надщерблені банки також не викидали. Їх використовували для інших потреб: зберігання молока, вирощування чайного гриба (сьогодні цей напій називають комбучею), засолювання сала.

Раніше "Телеграф" повідомляв, які дивні продукти були у Радянському Союзі. Зараз таких на полицях магазинів не зустрінеш, хоч навряд чи захочеться.