Колись за ними стояли цілі черги, а зараз хочеться викинути: 5 найпопулярніших меблів у СРСР (фото)

Читать на русском
Автор
24343
Радянська квартира Новина оновлена 09 березня 2024, 20:03
Радянська квартира. Фото росЗМІ

Деякі з них можна зустріти і зараз у квартирах

Меблі у Радянському Союзі часто ставали показником статусності та достатку людей. Усе через те, що були дорогими та дефіцитними, особливо, якщо відрізнялись високою якістю.

Хоча зараз такі речі асоціюються з "бабусиним інтерʼєром. Тож OBOZ.UA назвало п'ять найвідоміших предметів меблів СРСР, які в минулому були мрією кожної сім'ї.

Шафа "Хельга" на першому місці. Вона була прообразом типових радянських шаф-стінок. Її виробляли в Німеччині в 50-60-х роках, а згодом і в СРСР за німецькою ліцензією. "Хельга" була універсальною шафою, в якій можна було зберігати посуд та одяг, і на той час вважалася досить містким предметом меблів".

Шафа "Хельга"

"Книжка" або стіл, який складався у тумбу. Цей предмет меблів був найпопулярнішим у Радянському Союзі, і його досі можна знайти в багатьох квартирах. У розкладеному вигляді тумба функціонує як стіл, а в складеному — як шафа. Через те, як він складався і розкладався, його часто називали "книжкою". Радянські фабрики виробляли такі столики з 1960-х років, і вони були дуже популярні в невеликих квартирах.

"Книжка"

Трельяж із трьома дзеркалами був радянським аналогом жіночого туалетного столика. Єдине, що в СРСР його ставили як у спальнях, та і у вітальнях та передпокоях. Причому зберігали там усе, що завгодно: від ліків до шкільних зошитів та підручників.

Трельяж

Крісло-ліжко стало популярним у період хрущовок, адже квартири були малими, а такі меблі не займали багато місця та ще й виконували одразу дві функції.

Крісло-ліжко

Шафа-стінка була особливо популярною в СРСР у 1970-1980-х роках. Купити цей величезний предмет меблів було непросто. Люди записувалися в кількамісячні черги. Ще й при зарплаті в 100-120 рублів "стінка" коштувала понад 1000 рублів.

Шафа-стінка

Раніше "Телеграф" писав про 10 елементів інтерʼєру, які можуть вказувати на те, що ви досі живете в СРСР.