Після перемоги на "Оскарі": команда фільму "20 днів у Маріуполі" звернулася до українців

Читать на русском
Автор
Команда "20 днів у Маріуполі" звернулась до українців
Команда "20 днів у Маріуполі" звернулась до українців. Фото Getty Images

Творці записали відеозвернення до українського народу

Український режисер Мстислав Чернов, який вразив своєю промовою на "Оскарі-2024", звернувся до українців після отримання кінопремії. Він зробив це з іншими членами команди — продюсеркою Василісою Степаненко та фотографом Євгеном Малолєткою.

У своєму інстаграмі Чернов опублікував відео, де висловлює вдячність усім українцям, які мужньо боряться з російськими окупантами. Також режисер разом із командою присвятив цю нагороду маріупольцям.

"Для нас велика честь представляти Україну на церемонії "Оскар". Ця статуетка, ця перемога для українців. Для маріупольців. Дякую всім, хто боронить нашу країну. І бореться за нашу свободу", — промовив чоловік.

Користувачі мережі висловили вдячність Мстиславу, Василісі та Євгену за роботу над стрічкою. Адже саме завдяки ним увесь світ побачив страшні злочини країни-агресорки у Маріуполі.

  • "Ви зробили надважливу справу в імʼя правди про нашу війну, про події в Маріуполі, де росіяни скалічили та забрали тисячі мирних життів, де за Україну полягли сотні відважних героїв".
  • "Дякую за це. Весь світ повинен бачити, що бачив я, коли виходив пішки зі свого міста під авіаударами, що вони зробили з найгарнішим на мою думку містом, та що вони зараз роблять з Україною і зараз".
  • "Дякую, що назвали в промові все своїми іменами "Росія напала на Україну, окупувала території". А то часто медійні люди, це просто називають "війна".
  • "Вітаю! Це надзвичайно важлива нагорода і ще більш важлива та робота, яку ви зробили!".
  • "Ви і ваша команда — неймовірні. Дякую вам за правду і сміливість. З Україною в серці".

Відомо, що у стрічці "20 днів у Маріуполі" автори задокументували бомбардування житлових і пологових будинків росіянами, відсутність їжі та світла, а також масову загибель місцевих від обстрілів країни-окупанта. Усе це в Україні та світі, люди змогли побачити саме завдяки роботі Чернова та його команди.

Раніше "Телеграф" публікував повний перелік переможців кінопремії "Оскар-2024". Зокрема, найкращим фільмом став "Опенгеймер", а найкращим актором — Кіліан Мерфі, який зіграв у цій стрічці головну роль. А от відзнаку у номінації "Найкраща жіноча роль" отримала Емма Стоун у фільмі "Бідні-нещасні".