В Україну мчить суттєве потепління: коли чекати справжньої весни

Читать на русском
Автор
3364
В Україну мчить суттєве потепління: коли чекати справжньої весни Новина оновлена 11 березня 2024, 17:53

Весняні процеси продовжаться протягом найближчих 10 діб

Українців останнім часом не балує погода, проте все може змінитись вже до кінця цього тижня. Потепління обіцяє бути суттєвим.

Такий прогноз зробив відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич у коментарі "Телеграфу". За його словами, зміни погоди слід очікувати орієнтовно після 16 березня.

"Очікується істотне підвищення температурних показників по всій країні завдяки поширенню теплих повітряних мас з Балканського півострова та Середземного моря. Нічні морози зникнуть навіть у північних та східних областях, а вдень повітря прогріватиметься до комфортних +10…+15°С. У південній частині та на Закарпатті прогнозується ще тепліша погода з денними показниками до +16…+18°С", — прогнозує він.

При цьому, атмосферний тиск, за даними Кібальчича, залишиться вищим за норму, тому суттєвих і затяжних опадів не передбачається, проте розмиті атмосферні фронти все ж таки стануть причиною дощової та похмурої погоди в окремих регіонах України. Проте кількість опадів залишиться нижчою за норму протягом другої декади березня.

"Таким чином, весняні процеси продовжаться протягом найближчих 10 діб з поступовим зростанням середньодобової температури, а небезпечні явища погоди та потужні циклони малоймовірні у зазначений період", — каже синоптик.

Більше про погоду у березні ви можете прочитати у повній версії матеріалу "Телеграфа" під назвою "Від арктичних -12 до балканських +18: відомий синоптик дав прогноз на середину березня".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, якою буде погода у Києві на початку тижня.