В Україні різко зіпсується погода: циклон принесе опади та поривчастий вітер

Читать на русском
Автор
3059
У країну прийдуть опади Новина оновлена 09 березня 2024, 09:32
У країну прийдуть опади. Фото pexels.com

Найхолодніше буде у північних та східних регіонах

Найближчими вихідними погода в Україні буде досить комфортною, у більшості областей опадів не очікується. Нічні морози змінюватимуть "плюси" вдень. Проте вже у понеділок, 11 березня, погода зіпсується.

"Вітер із північно-західного змінить напрямок на південно-східний. На заході України очікуються пориви вітру, адже наближатиметься циклон з південного заходу", — розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Вона додала, що циклон принесе до України щільну хмарність та опади. При цьому на півдні та в центрі все ж таки очікуються сонячні прояснення.

"Дощі пройдуть переважно в західних регіонах, а вдень у Житомирській та Вінницькій областях. У Карпатах у цей день очікується навіть мокрий сніг. Нічна температура повітря буде від 3 градусів тепла до 3 градусів морозу, а вдень у більшості регіонів від +2 °С до +9°С. Найтепліше буде на південному заході: до +13 градусів", — прогнозує синоптик.

У вівторок та середу, 12 та 13 березня, у більшості областей України очікуються дощі. А у північних та східних регіонах — мокрий сніг.

"На сході та півночі вночі стовпчики термометрів покажуть від 3 градусів тепла до 3 градусів морозу, а вдень — від 2 до 8 градусів з позначкою "плюс". На решті території країни тепліше: вночі від 0 до +6°С, а вдень від 7 до 13 градусів. Ще тепліше буде на півдні: 10-16 градусів тепла, а в Криму до +18°С", — розповіла Наталія Птуха.

Детальніше про погоду до 15 березня читайте у матеріалі "Телеграфа": Весна бере тайм-аут: в Україну повертаються сніг та морози

Нагадаємо, народний синоптик із Волині Володимир Деркач в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу" розповів, що у березні в Україну буквально повернеться зима. Він назвав дати.