Чи варто планувати поїздку в Карпати? Прогноз погоди на 10-14 березня

Читать на русском
Автор
Гора Петрос
Гора Петрос. Фото Стара Правда

Сонце не порадує схили гір

Погода може змінюватися дуже швидко, тим паче в горах. Тому перед поїздкою важливо ознайомитися з актуальним прогнозом. Найближчі дні в Карпатах будуть мінливими та дощовими.

10 березня в горах хмари закривають небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. На зміну дощу, який розпочнеться вдень, ввечері може прийти мокрий сніг. Передає Український гідрометеорологічний центр.

Температура повітря коливатиметься від +9° до +11° вдень та від +1° до -1° вночі. Вітер північно-західний, швидкість 3-8 м/с.

Карта погоди на 10 березня

11 березня в Карпатах місцями очікуються опади. Вранішній дрібний сніг удень зміниться дрібним дощем, який повинен закінчитися до приходу вечора. Вдень стовпчики термометра піднімуться до +9°…+11°, вночі впадуть до +5°…+3°. Пориви вітру становитимуть до 5-10 м/с.

Карта погоди на 11 березня

12 березня весь день в Карпатах буде хмарним. З самого ранку йтиме дощ. Вдень він може послабшати, але не закінчиться до вечора.Температура повітря вдень підніметься до +8°…+10°, вночі впадуть до близько +6°…+4°. Швидкість вітру до 5 м/с.

Карта погоди на 12 березня

13 березня також не порадує сонячним промінням. Вранці очікується дрібний дощ зі снігом, удень буде дрібний дощ, який йтиме до вечора. Вдень на термометрі жителі Карпат побачать до 11° тепла. Вночі температура впаде до +3°. Також буде вітряно — пориви до 10 м/с.

Карта погоди на 13 березня

14 березня буде хмарним. Вдень може піти дрібний дощ. Температура повітря вдень +7°…+9°, вночі +5°…+3°. Вітер північно-західний, швидкість 5-10 м/с.

Карта погоди на 14 березня

Раніше "Телеграф" писав, якою буде погода в найбільших містах України наступного тижня. Опади не оминуть.